Ohita navigaatio

Ivalon, Kittilän ja Kuusamon lentoasemat ovat jälleen auki

Artikkeli julkaistu
10.08.2020 klo 14:19
kiitotie, jossa valot päällä
Matkustus
Ivalon, Kittilän ja Kuusamon lentoasemat ovat avanneet jälleen ovensa matkustajille reittilentojen jatkuessa näille lentoasemille.

Matkustajaliikenne on jälleen käynnistynyt Ivalon, Kittilän ja Kuusamon lentoasemilla elokuun alusta alkaen.

Lentoasemien terminaalit ovat avoinna matkustajille lentoliikenteen mukaisesti, eli silloin, kun lentoja saapuu tai lähtee kyseisiltä lentoasemilta.

Kansainvälisiä reittilentoja lennetään tällä hetkellä Helsinki-Vantaan, Turun ja Maarianhaminan lentoasemilta. Kotimaan reittejä lennetään Ivalon, Kittilän ja Kuusamon lisäksi Oulun, Vaasan, Kuopion, Porin ja Rovaniemen lentoasemilta. Tampere-Pirkkalan lentoasema on auki ympärivuorokauden mm. Puolustusvoimien toimintaa varten. Jyväskylän lentoasema on kiitotieremontin takia auki tällä hetkellä vain Puolustusvoimien toimintaa varten.

Lentoasemien palvelut ja ravintolat ovat auki lentoliikenteen mukaisesti, eli silloin, kun lentoja lähtee tai saapuu kyseisille lentoasemille. Joillain lentoasemilla palvelut ovat auki laajemmin, joten lentoasemakohtainen tilanne kannattaa tarkistaa lentoaseman omilta nettisivuilta.

Ivalon lentoaseman palvelut

Kittilän lentoaseman palvelut

Kuusamon lentoaseman palvelut

Terveysturvallisuudesta huolehditaan aktiivisesti

Matkustajien turvallisuus on Finavialle tärkeää ja erilaisia hygienia- ja turvallisuustoimenpiteitä tehdään aktiivisesti kaikilla Finavian lentoasemilla.

Kaikille matkustajille, jotka saapuvat lentoasemille rajatarkastuksen piirissä olevista maista, jaetaan viranomaisen yleinen koronaohje ja karanteeniohje. Matkustajille, jotka saapuvat matkustusrajoituksista vapautuneista maista jaetaan yleinen koronaohje. Helsinki-Vantaalta saapuvat matkustajat saavat viranomaisen ohjeistukset jo lähtöportilla.

Matkustajia muistutetaan hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskeista erilaisin opastein, lattiatarroin ja kuulutuksin.

Finavia suosittelee matkustajille vahvasti maskin käyttöä lentoasemilla. Asiakasrajapinnassa työskentelevät lentoaseman työntekijät käyttävät maskia.

Matkustajan muistilista

Lentomatkustus koronan aikana