Skip navigation

Näin löydät Suomi-designin helmet Helsinki-Vantaalta – 10 suosikkibrändiä Marimekosta Makiaan

Artikkeli julkaistu
15.02.2020 klo 12:38
Iittala_Commercial
Etsitkö laadukkaita käyttöesineitä oman arjen ilostuttajaksi tai jotakin suomalaisuutta henkivää viemisiksi? Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälät tarjoavat kattavan valikoiman suomalaisen suunnittelun klassikoita. Listamme avulla löydät kentältä omat design-suosikkisi!

Helsinki-Vantaan lentoasema pyrkii tarjoamaan sen kautta kulkeville matkustajille palan Suomea seiniensä sisällä. Suomi ja suomalaisuus näkyvät ja tuntuvat Helsinki-Vantaalla esimerkiksi ravintoloiden kotimaisina makuina, lentoasemalle sijoitetussa taiteessa ja suomalaisen muotoilun klassikkoistuimina, joita on sijoitettu ympäri lentoasemaa. Suomalaista muotoilua voi myös ostaa kentältä mukanaan viemisiksi tai kotiin omaan käyttöön. Suomalaisuutta huokuvien tuliaisten etsijän avuksi listasimme Helsinki-Vantaan myymälät, joista on mahdollista ostaa suomalaisia design-brändejä.

Marimekko

Marimekon myymälöistä löydät kotimaisen muodin ehdottoman ykkösen klassikot sekä uusimman malliston vaatteet ja asusteet. Voimakkaista kuoseistaan tunnettu, yli 60 vuotta rohkeita pukeutujia vaatettanut Marimekko on viime vuosina profiloitunut myös nuorten suosikkibrändinä, ja esimerkiksi klassinen Unikko-kuosi on tehnyt vahvan paluun. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi Helsinki-Vantaan myymälöissä on tarjolla kodin pienesineitä.

Marimekko – Portti 27, Schengen-alue, ja portti 40, non-Schengen-alue. Ostomahdollisuus kotimaahan ja ulkomaille matkustavilla sekä palaavilla matkustajilla.

Iittala

Iittalan myymälä tarjoilee kattauksen ajatonta keramiikkaa ja lasia, joka kestää käyttöä ja ajan hammasta. Kaupan on niin käyttötavaraa kuin taide- ja sisustusesineitäkin. Iittala Storesta löydät modernin muotoilun helmet, kuten Alvar Aallon Aalto-maljakot, Oiva Toikan Birds by Toikka -linnut ja Tapio Wirkkalan suunnitteleman, Pohjolan talven ja jään innoittaman Ultima Thule -astiasarjan. 2000-luvun Suomi-designia edustavat esimerkiksi Klaus Haapaniemen Taika-sarjan astiat. Myös Muumi-astiasarjaa on saatavilla.

Iittala Store – Portti 28, Schengen-alue, ja portti 40, non-Schengen-alue. Ostomahdollisuus kotimaahan ja ulkomaille matkustavilla sekä palaavilla matkustajilla.

Muumi-tuotteet

Tove Janssonin kirjojen sympaattiset satuhahmot ovat valloittaneet sydämiä ympäri maailmaa jo yli 70 vuotta. Supersuosittujen mukien ja muiden astioiden lisäksi muumit seikkailevat peleissä, elokuvissa, vaatteissa ja asusteissa, ja ne ovat lainanneet muotonsa leluille ja avaimenperille. Helsinki-Vantaan elämyksellisen Moomin Shopin valikoima on yksi Suomen kattavimmista: tarjolla on yli tuhat erilaista Muumi-tuotetta! Moomin Shopista voi ostaa Janssonin Muumi-kirjoja monilla eri kielillä. Muumi-tuotteita on kaupan myös Finspiration-matkamuistomyymälöissä, Helsinki Duty Free -liikkeissä ja Finefood-myymälöissä. Muumi-astioita myydään myös Iittala Storessa.

Moomin Shop – Portti 26, Schengen-alue, ja portti 40, non-Schengen-alue

Finspiration – Portti 26, Schengen-alue, ja portti 40, non-Schengen-alue

Helsinki Duty Free – Portti 22, Schengen-alue, portti 40, non-Schengen-alue, ja passintarkastuksen vieressä kaukolentojen alueella. Helsinki Duty Free Lounge Shop palvelee non-Schengen-alueen portilla 52.

FineFood – Portti 19 ja portti 29, Schengen-alue, ja porttialue 37-39, non-Schengen-alue. Ostomahdollisuus kotimaahan ja ulkomaille matkustavilla sekä palaavilla matkustajilla.

Kalevala Koru, Lapponia ja Suunto

Käsintehdyt kotimaiset korut ja urheilukellot viihtyvät Helsinki-Vantaalla saman katon alla. Kalevala, Suunto, Lapponia -myymälä on nimetty napakasti siellä myytävien brändien mukaan.Kalevala Koru panostaa kotimaiseen työhön ja vastuullisuuteen: brändin tuotteet on tehty Suomessa kestävää kehitystä ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Merkin tehtaalla Helsingin Konalassa valmistuvat myös Lapponian korut. Seikkailijoille suunnitellut, älykkäät Suunto-urheilukellot keskustelevat älylaitteiden kanssa ja auttavat pitämään kehosta huolta. Yli 80-vuotias Suunto valmistaa suurimman osan tuotteistaan Suomessa.

Kalevala Korua ja Lapponiaa myy Helsinki-Vantaalla myös Lindroos, jonka kahdesta myymälästä toinen sijaitsee Schengen-alueella.

Kalevala, Suunto, Lapponia -myymälä – Portti 40, non-Schengen-alue.

Lindroos – Portti 27, Schengen-alue, ja porttialue 37-39, non-Schengen-alue.

Aarikka ja Polar

Mikä yhdistää pelkistetyistä puukoruista tunnettua Aarikkaa ja puettavan digiteknologian edelläkävijä Polaria? Molemmat ovat suomalaisen suunnittelun klassikoita, ja niiden tuotteet löydät Helsinki-Vantaan lentoasemalla samoista myymälöistä. 1950-luvulla perustetun Aarikan pyöreä muotokieli, selkeät linjat ja puu henkivät kodikkaalla ja hyväntuulisella tavalla suomalaisuutta. Polar-tuotteissa liikunnan, tekniikan ja fysiologian ammattilaisten osaaminen ja asiakkaiden tarpeet yhdistyvät teknologiaksi, joka pystyy kuuntelemaan ja ymmärtämään käyttäjänsä kehoa. Langattoman sykkeenmittauksen edelläkävijä ponnistaa Kempeleestä.

Collection – Porttialue 37-39, non-Schengen-alue.

Timebox – Portti 29, Schengen-alue.

Makia ja Luhta

2000-luvun suomalaisiin muotoilun menestystarinoihin kuuluu ehdottomasti helsinkiläinen vaate- ja asustemerkki Makia, joka pyrkii valmistamaan aikaa ja käyttöä kestäviä, funktionaalisia ja laadukkaita tuotteita vastuullisesti. Samalla asialla on urheiluvaate- ja lifestyle-brändi Luhta. Luhdan taustavoima, Luhta Sportswear Company, on yksi Pohjoismaiden johtavia vaatetusalan yrityksiä. Se perustettiin jo vuonna 1907 Lahdessa, missä sen pääkonttori yhä on. Sporttista Suomi-muotia myy Helsinki-Vantaalla ARG Airport Fashion, jolla on myymälä sekä ykkös- että kakkosterminaalissa.

ARG Airport Fashion – T2: Portti 28, Schengen-alue. T1: Portti 14, Schengen-alue. Ostomahdollisuus kotimaahan ja ulkomaille matkustavilla sekä palaavilla matkustajilla.

Bongaa design-klassikkotuolit Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Matkustus