Skip navigation

Näin matkustaminen sujuu mukavasti – 7 vinkkiä hiihtolomalaisille

Artikkeli julkaistu
11.02.2020 klo 10:19
Talvi_Ivalo
Talvilomakausi saa suomalaiset liikkeelle, ja lentoasemilla on tavanomaista enemmän matkallelähtijöitä. Siksi lentokentälle on syytä saapua hyvissä ajoin. Kokosimme lomamatkailijoille joukon vinkkejä, joiden avulla lähtö on sujuvaa.
  1. Saavu paikalle hyvissä ajoin. Lentoasemalle kannattaa saapua hyvissä ajoin aina, mutta oma aikataulu kannattaa suunnitella väljäksi etenkin ruuhka-aikoina, lasten kanssa matkustaessa ja silloin, kun mukana on erikoismatkatavaroita, kuten hiihto- ja lasketteluvarusteita. Jos lento lähtee Helsinki-Vantaalta, on kentällä hyvä olla ajoissa myös siksi, että lentoasemalla on käynnissä kehityshanke, jolla on vaikutusta auto- ja jalankulkureitteihin. Schengen-alueen ulkopuolelle matkustavien on hyvä varata aikaa myös passintarkastukseen, sillä rakennustyöt rajatarkastuksen tilojen laajentamiseksi ovat niin ikään käynnissä.
  2. Vie matkatavarat kentälle jo etukäteen. Aikaisen aamun lähtöä voi sujuvoittaa etukäteen: osa lentoyhtiöistä, esimerkiksi Finnair, tarjoaa mahdollisuuden tuoda matkatavarat kentälle jo edellisenä iltana. Tarkat tiedot matkatavaroiden luovuttamisesta etukäteen löytyvät lentoyhtiöiden omilta verkkosivuilta.
  3. Varaa pysäköinti ennakkoon. Näin varmistat kätevästi pysäköintipaikan Helsinki-Vantaan lentoasemalta haluamaasi pysäköintihalliin. Ennakkoon varaamalla säästät myös rahaa. Kaikki tarvittava tieto pysäköinnistä Helsinki-Vantaalla löytyy täältä.
  4. Pakkaa matkatavarat oikein. Matkatavaroita koskevat rajoitukset ja pakkaamiseen liittyvät ohjeet on hyvä käydä läpi jo kotona ennen lähtöä. Sääntöjä on paljon, mutta onneksi niitä ei tarvitse muistaa ulkoa. Tarkista täältä, mitä voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitä ruumaan menevään laukkuun. Hiihto-, lumilautailu- ja lasketteluvarusteiden pakkaajien avuksi on koottu oma muistilista. Kotimaanlennoilla matkustettaessa on hyvä varmistaa lentoyhtiöltä etukäteen, että sukset mahtuvat mukaan koneeseen.
  5. Jätä paksu talvitakki lentoasemalle. Jos lomakohteessa ei tarvitse talvivaatteita, voi paksut takit ja lasten toppahaalarit keventää pois kantamuksista. Päällysvaatteet voi nimittäin jättää säilytykseen Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Airpro Travel Servicen maksullinen säilytyspalvelu on avoinna ympäri vuorokauden. Yritys tarjoaa myös muita käteviä palveluita ja myy esimerkiksi rataspusseja lastenvaunujen kuljettamista varten.
  6. Lasten kanssa sujuvasti matkaan. Helsinki-Vantaan lentoasemalla lapsiperheen lähtöstressiä on pyritty helpottamaan monin tavoin: Lapsiperheille on varattu oma turvatarkastuslinja, joka nopeuttaa ja sujuvoittaa asiointia. Terminaali 2:n turvatarkastuksen perhekaistalle siirrytään ennen lipun lukua portista, jonka henkilökunta avaa. Lentoasemalla on kolme leikki- ja aktivointitilaa energian purkamiseen ennen lentokoneessa istumista. Lasten leikkitilat sijaitsevat porteilla 16 ja 20. Koko perheelle sopiva aktivointitila Olohuone Maja sijaitsee portilla 52. Vauvan vaippojen vaihtaminen sujuu lastenhoitohuoneissa ja wc-tiloissa ympäri lentoasemaa, ja vauvanruokien tai tuttipullon lämmittäminen onnistuu kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa. Kootut vinkit ja ohjeet lapsiperheille sekä pakkauslistat matkaan valmistautumisen avuksi löytyvät täältä.
  7. Syö hyvin ja viihdy lentoasemalla. Mielen ja kehon voi kääntää loma-asentoon jo lentoasemalla – esimerkiksi syömällä hyvin. Paikanna Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloista ja myymälöistä mieleiset kätevästi täältä. Talvilomien aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tarjolla myös viihdykettä koko perheelle: non-Schengen-alueen tapahtumissa voi tavata ihkaeläviä muumeja tai nauttia livemusiikista Open Mic -tapahtumissa, joissa myös yleisö saa osallistua musisointiin.

Muumi Meet & Greet 13.2. kello 14-17 Schengen-porttialueella.
Pikku Myyn talvikarkelot 20.2. kello 14-17 T2:n non-Schengen-alueen Aukiolla ja länsisiivessä. Tapahtuma on englanninkielinen.

Tulevat Open Mic -keikat Aukiolla:
The Wingmen 27.2. klo 14-17
The Wingmen 19.3. klo 14-17

Matkustus