Ohita navigaatio

Uusia myymälöitä ja ruokapaikkoja avattu Rovaniemelle, Ivaloon, Kemi-Tornioon ja Joensuuhun

Artikkeli julkaistu
10.01.2020 klo 09:00
Rovaniemi_Ahkio
Matkustus
Verkostolentoasemille on auennut uutta myymälä- ja ravintolatarjontaa talven sesonkikaudelle. Lapin lentoasemien matkustajamäärät ovat voimakkaassa kasvussa, ja Finavia on panostanut myös uusiin palveluihin loppumetreille edenneessä 55 miljoonan euron investointiohjelmassa.

Lisääntyneet lennot, talvikauden matkustajat, kausityöntekijät ja uudet palvelut tuovat paljon vilskettä Lapin lentoasemien talvisesonkiin.

  • Rovaniemellä aloitti marraskuussa uusi ravintola, Ahkio, joka tuo lentoasemalle lisää valinnanvaraa ja paikallisia makuja erityisesti lämpimiin ruokiin. Ahkio sijaitsee terminaalissa heti turvatarkastuksen jälkeen. Lapin erikoisuuksia löytyy myös hiljattain avatusta sisustustavaroiden, vaatteiden ja matkamuistojen erikoismyymälästä Napapiirin Lahjasta.

  • Ivalon lentoasemalla aloitti marraskuussa kahden myymälätilan voimin Unique Design Center, joka on erikoistunut suomalaisiin design-tuotteisiin Aarikasta Marimekkoon sekä liikettä pyörittävän yrittäjäpariskunnan itse suunnittelemiin ja valmistamiin tuotteisiin.

  • Kemi-Tornion matkustajia ilahduttaa uusi Sulo-kahvila.

– Lapin matkustajamäärät ovat kasvaneet huimasti, joten uudet liikkeet ja palvelut ovat oikein tervetulleita lentoasemille. Asiakaskuntamme koostuu suomalaisten lisäksi pääasiassa aasialaisista ja keskieurooppalaisista turisteista, jotka toivovat lentoasemilta myös paikallista tarjontaa, verkostolentoasemien liiketoiminnan kehitysjohtaja Olli Väyrynen kertoo.

Finavian Lapin investointiohjelman myötä pohjoisen lentoasemilla voidaan palvella yhteensä kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa. Hankkeessa on muun muassa laajennettu Rovaniemen, Ivalon ja Kittilän lentoasemien matkustajatiloja.

Uusi kahvila on avattu myös Joensuun lentoasemalle, jonka asiakkaat ovat pitkälti paikallisia ja matkustajamäärät tasaisia vuodenajasta riippumatta.

Lue Finavian 55 miljoonan investointiohjelmasta Lapin lentoasemilla