Ohita navigaatio

Ainutlaatuinen mahdollisuus nimetä Helsinki-Vantaan lentoasema uudelleen

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
01.12.2021 klo 14:11
Interaktiivinen kyltti Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Matkustus
Jokainen voi nyt nimetä lentoaseman. Finavia antaa matkustajille mahdollisuuden nimetä Helsinki-Vantaan lentoasema uudelleen terminaali 2:n laajennuksen avaamisen kunniaksi.

─ Monet lentoasemat ympäri maailman ovat saaneet nimensä valtiomiesten ja kuuluisuuksien mukaan, kuten New Yorkin John F. Kennedy -lentoasema, Pariisin Charles de Gaulle tai Liverpoolin John Lennon Airport. Finavian lentoasemilla matkustajat ja asiakaskokemus menevät kuitenkin kaiken edelle, kertoo Finavian markkinoinnista ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Katja Siberg.

Uudistuvan terminaali 2:n avauduttua keskiviikkona 1. joulukuuta Finavia omistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman kaikille lentokentän matkustajille. Jokaisella on mahdollisuus saada nimensä lentoaseman julkisivuun virallisen Helsinki Airport -kyltin yläpuolelle vuoden loppuun asti.

─ Kun mietimme, miten voisimme parhaiten juhlistaa uudistuvaa terminaalia, oli ilmiselvää, että teemme sen matkustajat edellä. Teemme työtä heitä varten. Helsinki-Vantaa on minun, sinun, ja meidän kaikkien kotikenttä, Siberg sanoo.

Osallistua voi vaikka kotisohvalta

Omaa nimeään terminaalin kylttiin voivat sovitella kaikki Helsinki-Vantaan matkustajat ja lentoasemalla vierailevat. Nimi syötetään myhelsinkiairport.fi-sivustolle, josta se ilmestyy Helsinki-Vantaan lentoaseman kyltin yläpuolelle näkyviin. Kyltin edessä voi ottaa vaikkapa kuvan muistoksi.

Osallistuminen on mahdollista myös mukavasti lämpimässä Schengen-alueen portin 28 luona pop-up-pisteellä joulukuun puoliväliin saakka. Sen näytöltä voi terminaalin kylttiä seurata reaaliaikaisesti, napata selfien ja ihailla myös muiden keksimiä nimiä.

─ Pysyvää nimenvaihtoa ei ole suunnitteilla, vaan kyse on mahdollisuudesta ottaa lentoasema omakseen hetkellisesti. Helsinki-Vantaan voi nimetä uudelleen vaikka kotisohvalta. Osallistuminen ei siis edellytä lentoasemalle saapumista, mutta silloin hetkeä ei tietysti voi ikuistaa kameralla.

Interaktiivinen kyltti on käytössä koko joulukuun ajan kello 6–18. Näin mahdollisimman monella matkustajalla on mahdollisuus osallistua tempaukseen. Kyltin tekstejä moderoidaan, jotta hetki säilyy kaikille mukavana.

Osallistu voit MyHelsinkiAirport-sivustolla

Korjaus 2.12.: Kampanja on käynnissä vuoden loppuun saakka, ei 3. tammikuuta saakka.