Hoppa över navigering

En unik möjlighet att döpa om Helsingfors-Vanda flygplats

Pressmeddelande
Article published
01.12.2021 kl 14:11
Interaktiivinen kyltti Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Resa
Alla kan nu namnge flygplatsen. Finavia ger passagerare en möjlighet att döpa om Helsingfors-Vanda flygplats, till äran av att utbyggnaden av terminal 2 öppnas.

─ Många flygplatser runt om i världen är uppkallade efter statsmän och kändisar, såsom John F. Kennedy International Airport i New York, Charles de Gaulle flygplats i Paris eller Liverpool John Lennon Airport. På Finavias flygplatser har emellertid passagerare och kundupplevelser företräde framför allt, säger Katja Siberg, direktör med ansvar för marknadsföring och kundupplevelse på Finavia.

När den förnyade terminal 2 öppnar onsdagen den 1 december tillägnar Finavia Helsingfors-Vanda flygplats för alla passagerare på flygplatsen. Fram till den 3 januari har var och en möjlighet att få sitt namn på flygplatsens fasad.

─ När vi funderade på hur vi bäst skulle fira förnyelsen av terminalen var det uppenbart att vi ska göra det för passagerarna. Vi gör arbetet för dem. Helsingfors-Vanda flygplats är min, din och vår allas hemmaflygplats, säger Siberg.

Du kan delta fast från hemmasoffan

Alla passagerare och besökare på Helsingfors-Vanda flygplats kan prova lägga sitt eget namn på skylten i terminalen. Namnet skrivs in på webbplatsen myhelsinkiairport.fi och dyker därefter upp ovanför skylten för Helsingfors-Vanda flygplats. Framför skylten kan man ta en bild som ett minne.

Det är också möjligt att delta bekvämt och varmt inomhus vid pop-up punkten intill Schengenområdets gate 28, fram till mitten av december. På dess skärm kan du följa terminalens skylt i realtid, ta en selfie och beundra namnen som kommits på av andra.

– Det finns inga planer på ett permanent namnbyte, utan det är en möjlighet att ta utse flygplatsen som sin egen. Helsingfors-Vanda flygplats kan döpas om fast från hemmasoffan. Man behöver därför inte komma till flygplatsen för att delta, men då kan ögonblicket förstås inte fångas med en kamera.

Den interaktiva skylten är i bruk under hela december klockan 6–18. Detta ger så många passagerare som möjligt möjlighet att delta i händelsen. Skyltens texter modereras för att hålla ögonblicket bekvämt för alla.

Mer information om Finavias kampanj finns på myhelsinkiairport-webbplatsen.