Ohita navigaatio

Finavia avaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla edullisen kesäpysäköinnin lomalaisille

Artikkeli julkaistu
22.06.2021 klo 09:33
Helsinki Summertime/Kari Ylitalo
Matkustus
Lentoasemayhtiö Finavian kesäpysäköinti avautuu Helsinki-Vantaalla 28.6.2021. Pysäköintialue 4A tarjoaa edullista pysäköintiä pääkaupunkiseudulla.

Viime kesänä suuren suosion saanut Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman 4A-alueen kesäpysäköinti on jälleen avoinna kesälomalaisille 28.6.-8.8.2021. Kuluttajille edullisesta pysäköinnistä hurauttaa nopeasti junalla kaikkialle pääkaupunkiseudulla.

─ Halusimme avata pysäköintimme jälleen kesälomalaisille. Koronapandemian vuoksi meillä on nyt mahdollisuus tarjota tämä tilaisuus, kertoo Finavian lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki.

Tällä hetkellä matkailussa korostuvat kotimaan matkat, joista suuri osa suuntautuu Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle. Valitsemalla lentoaseman kesäpysäköinnin välttää keskustan parkkiongelmat ja ruuhkatunnit keskustan suuntaan. Juna-asema Helsingin suuntaan on vastapäätä Helsinki-Vantaan 4A-pysäköintialuetta.

─ Pysäköinnistä pääsee suoraan Helsingin keskustan ytimeen nopeasti. Yhteydet ovat hyvät myös muualle pääkaupunkiseudulla.

Pysäköinti on lomalaisille edullinen vaihtoehto, sillä kolmen ensimmäisen vuorokauden (10 e/vrk) jälkeen maksu on vain 2 euroa päivässä. Pitkä viikonloppu torstaista sunnuntaihin maksaa 32 euroa, ja seitsemän päivän reissu 38 euroa. Kahdeksas vuorokausi on ilmainen, joten pidemmässä ajassa säästöä tulee vielä enemmän.

─ Nyt kannattaa jäädä "vielä yhdeksi päiväksi". Hinnoittelu on kaikille päiville sama, joten maksu P4A-alueella pysyy koko kesäpysäköinnin aukiolon ajan samana.

Parkkialue 4A:n paikkoja ei voi varata ennakkoon toisin kuin Finavian muita pysäköintipaikkoja. Alueelle mahtuvat henkilöautojen lisäksi myös pakettiautot ja asuntoautot.

─ Parkkialueella on lähes tuhat autopaikkaa ja olemme luottavaisia sen suhteen, että sieltä löytyy tilaa jokaiselle tulijalle.

Finavian muut pysäköintihallit palvelevat kesän ajan normaalisti matkailijoita.

Kuva: Kari Ylitalo / Helsinki Marketing