Ohita navigaatio

Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki valittu ACI Europen hallitukseen

Artikkeli julkaistu
27.10.2021 klo 15:22
Kimmo Mäki
Ihmisiä & Ilmailua
Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki on valittu kansainvälisen lentoasemajärjestö ACI (Airport Council International) Europen hallitukseen kolmivuotiskaudelle. Mäki on ensimmäinen suomalainen ACI Europen hallituksessa. Hän toimii hallituksessa Pohjois-Euroopan edustajana.

‒On kunnia olla mukana työskentelemässä ACI Europen hallituksessa ja vaikuttamassa eurooppalaisten lentoasemien tulevaisuuden kehitykseen. Lähiajan tärkein tavoite on, että lentoliikenne voisi palautua koko alaa järisyttäneestä pandemiasta vastuullisesti. Ilmastonmuutoksen hillintä on keskeinen tehtävä koko lentoalalle, sanoo Mäki.

Mäen mukaan Suomi on lentoalan edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Finavian toiminta Helsinki-Vantaan lentoasemalla sertifioitiin hiilineutraaliksi ensimmäisten eurooppalaisten lentoasemayhtiöiden joukossa jo vuonna 2017 ja Lapin lentoasemat vuonna 2019. Kaikki Finavian lentoasemat ovat olleet hiilineutraaleja vuodesta 2019 alkaen, mikä edustaa 20:ta prosenttia eurooppalaisista lentoasemista.

ACI Europen seuraavana tavoitteena on lentoasemien nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Myös Finavian tavoitteena on saavuttaa nettonollapäästöisyys.

‒On tärkeää, että Suomi poikkeuksellisen maantieteellisen asemansa takia on mukana vaikuttamassa lentoasema-alan kehitykseen. Finavian tavoitteellinen ilmasto-ohjelma, panostukset asiakaskokemukseen ja digitalisaatioon tuottavat lisäarvoa koko Euroopan lentoasemayhteisölle, Kimmo Mäki sanoo.

Kimmo Mäki on ensimmäinen suomalainen, joka on valittu ACI Europen hallitukseen. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja aloitti Finavian toimitusjohtajana vuonna 2018.

ACI Europe edustaa yli 500 lentoasemaa 55 maassa. ACI Europeen kuuluvat lentoasemat mahdollistavat lentoasematoiminnallaan yli 90 prosenttia Euroopan kaupallisesta lentoliikenteestä. Lentoasemien toiminta luo 13,5 miljoonaa työpaikkaa Eurooppaan ja tukee Euroopan maiden taloutta 886 miljardilla eurolla vuodessa.

Lue myös ACI:n tiedote (englanniksi)