Ohita navigaatio

Heitä löylyä stadilaisen tapaan – lentoaseman asiakkuuspäällikkö kertoo vinkit kesän viettoon Helsingissä

Artikkeli julkaistu
02.07.2021 klo 08:10
Suomenlinna
Finavian Minun Saaristoni & Rannikkoni -sarjassa tutustutaan seuraavaksi Helsinkiin. Lentoaseman kaupallisen osaston asiakkuuspäällikkö Pasi Laurinen esittelee suosikkipaikkansa kotikaupungissaan.

Pitkään keskustan liepeillä asunut Helsinki-Vantaan lentoaseman asiakkuuspäällikkö Pasi Laurinen muutti Helsinkiin heti armeijan jälkeen vuonna 1984. Alun perin Keski-Suomen Multialta kotoisin oleva Laurinen kutsuu Etelä-Haagaa kodikseen.

– Helsinki on kotikaupungin lisäksi myös matkakohteena todella mukava ja kansainvälinen kaupunki. Kuten monet muutkin suomalaiset kaupungit, Helsinki herää henkiin kesällä talvipakkasten jälkeen.

Suomenlahden ympäröimänä meri tärkeä on osa kaupunkilaisten elämää.

– Meri, merenrannat ja saaret ovat parasta Helsingissä niin kesällä kuin talvellakin. Kesällä otetaan aurinkoa rannoilla ja saarissa ja talvella puolestaan kävellään meren jäällä.

HElsinki

Kuva: Juho Kuva

Vuonna 2000 entisen Ilmailulaitoksen, eli nykyisen Finavian palveluksessa aloittanut Laurinen on nähnyt Helsinki-Vantaan lentoaseman huiman kehityksen lähietäisyydeltä.

– Urani aikana lentoasemaa on kehitetty ja laajennettu joka vuosi ja terminaali on kasvanut molempiin suuntiin. Nyt käynnissä oleva lentoaseman historian mittavin kehitysohjelma tulee olemaan merkittävä, ja odotankin innolla asiakkaidemme palautetta uusista lähtö- ja tuloauloista.

Kaupallisen osaston asiakkuuspäällikkö suhtautuu palveluiden kehittämiseen intohimoisesti.

– Olemme tehneet huimaa työtä isojen ja kansainvälisten asiakkuuksien hankkimiseksi. Lisäksi valikoimassamme on mielenkiintoisia tuotteita ja palveluita, joiden kautta olemme saaneet eri kaupallisten toimijoiden kiinnostuksen heräämään ja katseet kääntymään Helsinki-Vantaan suuntaan.

Kehitysohjelman myötä myös uusia yrittäjiä ja palveluita tullaan näkemään Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Tällä hetkellä meidän osastollamme on vipinää, kun uusi terminaali 2:n laajennusosa valmistuu ja liiketiloihin on tulossa uusia yrittäjiä. Tiimimme on asiakkaidemme tukena niin liikkeen tai palvelun perustamisvaiheesta ihan jokapäiväiseen operointiin.

Helsinki tuomiokirkko

Kuva: Lauri Rotko /Helsinki Marketing

Pasin vinkit Helsinkiin

Pyöräillen paikallisiin puistoihin

"Kesäisin suosittelen pyöräilemään esimerkiksi keskustan lukuisiin puistoihin, joissa voi käydä esimerkiksi piknikillä. Töölön kirjaston kupeessa on mainio puisto, jossa olemme ystäväporukan kesken viettäneet aikaa. Viime vuosina pyöräteiden parantaminen ja lisääminen on sujuvoittanut pyöräilyä koko kaupungissa."

Tutustu Helsingin makumaailmaan

Helsinki on täynnä erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joista voi valita mielen mukaan.

"Hakaniemen torilta löytyy esimerkiksi Kahvisiskot ja Kalevan ja Albertin kadun kulmasta puolestaan kahvila Delicato, joista saa hyvän kupin kahvia. Mannerhemintieltä puolestaan löytyy esimerkiksi ravintola White Lady, jossa on mukava terassi, ja Munkkiniemestä merellinen Cafe Torpanranta -kahvila."

"Työni puolesta minulle on ollut myös tärkeää käydä tutustumassa uusiin ravintoloihin ja samalla käydä haistelemassa, olisiko niissä lentoasemalle hyviä ehdokkaita."
 

Visit Finland

Kuva: Visit Finland

Vietä päivää meren äärellä

Laurinen kertoo kesäisin lempipaikakseen Helsingin uimastadionin ja talvella puolestaan Harjutorin saunan. Mieluisia sauna- ja uimapaikkoja löytyy myös uudemmista kilpailijoista, kuten Allas Sea Poolista tai Löylystä.

Visit Finland

Kuva: Ari-Pekka Darth /Visit Finland

Lisäksi Helsingin läheiset saaret, kuten Seurasaari, Uunisaari ja Pihlajasaari tarjoavat ajanviettoa veden äärellä. Tänä vuonna muun muassa kansainvälinen kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa 12. kesäkuuta alkaen. Helsinki Biennaalissa esillä olevaa taidetta voi ihastella ympäri saaren samalla, kun viettää päivää Helsingin saaristossa.

Finavian Minun Saaristoni & Rannikkoni on jatkoa Finavian Minun Lappini -sarjalle. Sarjassa tutustutaan Finavian meren ja vetten äärellä sijaitseviin lentoasemiin ja elämään. Paikallinen lentoaseman henkilökunta jakaa parhaat vinkkinsä vierailijalle.

Artikkelin pääkuva: Visit Finland

Matkustus