Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan lentoaseman liikennejärjestelyt muuttuivat 2.3.2021

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
22.02.2021 klo 09:02
Havainnekuva uuden T2:n edestä
Matkustus
Taksiliikenne sekä matkustajien saatto- ja noutoliikenne keskitetään terminaali 1:n (T1) eteen. Autoilla ei enää pääse ajamaan terminaali 2:n (T2) edustalle 2. maaliskuuta 2021 alkaen.

- Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että takseilla ja yksityisautojen kyydissä liikkuvat matkustajat lähtevät lentoasemalta ja saapuvat lentoasemalle T1:n aulan kautta. Uudet järjestelyt eivät koske bussien, invataksien eivätkä junien matkustajia, kertoo pysäköinnin ja taksiliikenteen asiakkuuspäällikö Jukka Isomäki Finaviasta.

Helsinki-Vantaan väliaikaiset liikennejärjestelyt 03 2021 alkaen

Yhdeksän kuukauden ajan maaliskuusta joulukuulle Helsinki-Vantaan taksiasema sijaitsee välittömästi T1:n ulko-ovien edessä. Yksityisautoilla voi myös hetkeksi pysähtyä T1:n edustalla ja jättää matkustajan kyydistä.

Kun matkustajia tulee vastaan lentoasemalle, auto kannattaa pysäköidä P3:een.

- Suosittelen vastaanottajia ajamaan rohkeasti sisälle parkkihalliin. Tilaa on aina ja eikä tarvitse stressata paikan etsimisen, pysäköintikieltojen tai parkkisakkojen pelossa. Matkustajaa voi rauhassa odotella joko autossa tai T1:n kohtaamispisteellä, Isomäki sanoo.

Koronapandemian vuoksi kaikki lennot on toistaiseksi keskitetty T2:een, jonne T1:stä pääsee kävellen yhdyskäytävää pitkin. Matkaa kertyy noin 300 metriä. Noutajia ja saattajia pyydetään odottamaan T1:ssä.

Havainnekuva Helsinki-Vantaan uudesta terminaali 2:sta.

Väliaikaiset saatto- ja noutoliikenteen järjestelyt kestävät joulukuulle, jolloin Helsinki-Vantaan uusi pääsisäänkäynti avautuu ja lopulliset liikennejärjestelyt saadaan valmiiksi.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelman loppusuora häämöttää

Finavia käynnisti mittavan Helsinki-Vantaan kehitysohjelman noin kahdeksan vuotta sitten. Jätti-investointi on edennyt suunnitelmien mukaan, ja lentoaseman laajennus on valmistumassa muutaman vuoden sisällä.

- Tämä on ollut melkoinen maraton. Nyt otamme loppukirin ja nopeutamme T2:n laajennustöiden valmistumista käynnistämällä uuden taksiaseman rakennustyöt vuotta suunniteltua aiemmin. Tämä on mahdollista, sillä korona-ajan alhaiset matkustaja- ja lentomääriät antavat rakennustöille tilaa, Isomäki sanoo.

T2:n laajennusosa otetaan käyttöön muutamassa eri vaiheessa. Ensimmäisenä avataan lentoaseman vaikuttava sisäänkäynti upeine puukattoineen tämän vuoden joulukuussa. Samalla valmistuvat liikennejärjestelyt.

Kokonaisuudessaan kehitysohjelma valmistuu vuonna 2023. Finavia panostaa Helsinki-Vantaan kehittämiseen ja sen kansainvälisen kilpailuaseman parantamiseen yli miljardi euroa.

Katso ohjevideo: Näin ajat Helsinki-Vantaan pikaparkkiin

Päivitetty 25.2.2021: tiedotteen sisältöä muutettu, tiedote muutettu lehdistötiedotteeksi ja lisätty ohjevideo pikaparkkiin ajamisesta.