Ohita navigaatio

Järvimaisemia, vaellusreittejä ja kulttuuria – lentoaseman päällikkö kertoo, mitä syyslomalla kannattaa kokea Kuopiossa

Artikkeli julkaistu
03.09.2021 klo 09:51
Kuopio Kallasvesi
Ihmisiä & Ilmailua
Finavian Minun Järvisuomeni -sarjassa tutustutaan seuraavaksi Kuopioon. Lentoaseman päällikkö esittelee suosikkipaikkansa kotikaupungissaan.

Kuopiolainen Raija Niskanen tunnetaan lentoaseman päällikkönä ja hän on viihtynyt työssään vuodesta 2008 saakka.

– Olen työskennellyt lentoasemalla pitkään, niin pitkään, ettei sitä kannata edes mainostaa, naurahtaa Niskanen.

Nuorena Pariisissa ja Tampereella asunut Niskanen kertoo lukuisten järvien ympäröivän Kuopion vieneen lopulta voiton kotikaupunkina. Lentoaseman päällikkönä hän kertoo vastaavansa siitä, että lentoasema toimii asiakkaiden parhaaksi, mikä onnistuu erinomaisen ja ammattitaitoisen henkilöstön avulla.

– Kuopiossa henkilöstötyytyväisyys on huippuluokkaa – ja ollutkin sitä jo usean vuoden. Lentoasemallamme työskentelee ammattilaisia, jotka hallitsevat monenlaisia tilanteita ja palvelevat asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeita, Niskanen kertoo.

Kuopion järvimaisema

Kuva: Simo Tolvanen / Visit Finland

– Mieluisin paikka lentoasemallamme on terminaalitilat, joissa matkustajat lähtevät ja saapuvat matkoiltaan. Miten mielenkiintoisia tapahtumia ja ihmisiä siellä saattaakaan tavata, Niskanen kertoo.

– Kuopion kaupungin mainoslause kuuluukin: ”odottamattomia kohtaamisia”, ja se jos mikä on lentoasemalla totta, Niskanen jatkaa.

Syyslomalla Kuopioon suuntaavat matkustajat Niskanen toivottaa lämpimästi tervetulleeksi. Syyskuun alusta Kuopiosta lennetään kaksi päivittäistä lentoa Helsinki-Vantaalle, mikä mahdollistaa myös päivän vierailut Helsingistä Kuopioon.

Raijan vinkit Kuopioon

Tahkon aktiviteetit syyslomalaisille

"Kuopiota ei kutsuta turhaan Järvi-Suomen matkailun pääkaupungiksi. Suosittelen syyslomalaisille ehdottomasti Tahkoa, jossa voi reippailla esimerkiksi yksillä Suomen pisimmillä kuntoportailla, tai nauttia erinomaisista vaellusreiteistä joko pyörällä tai perinteisesti vaeltaen."

”Kuopio on puhtaiden järvien ja rantojen ympäröimä kaupunki, jonka lähialueilta löytyy lisäksi esimerkiksi Seinävuoren rotkolaakso, joka on yhtäaikaisesti karu ja kaunis nähtävyys. Lisäksi Pisan vuori, Orinoron rotko ja Haminalahden kulttuuripolku ovat kokemisen arvoisia ja tarjoavat paljon nähtävää.”

Lakeland

Kuva: Juho Kuva / Visit Finland

Kuopion mainio museo- ja kulttuuritarjonta

”Kuopiossa on loistava kulttuuritarjonta. Esimerkiksi Ortodoksinen kirkkomuseo Riisa ja Viktor Barsokevits -valokuvakeskus sekä Kuopion museon laajennus avattiin viime keväänä. Parhaillaan käynnissä on Leonardo Da Vinci -näyttely.”

”Ja tietysti, Kuopion kaupunkipuistot Valkeisenlampi, Maljalahti ja Snellmanninpuisto ihastuttavat ympäri vuoden.”

Järvimaisema

Kuva: Vilma Lehtonen / Visit Finland

Suomen parasta kalakeittoa

”Kuopiosta löytyy ravintoloita fine diningistä rennompaan illanviettoon. Esimerkiksi perinteinen muikkuravintola Sampo, fine dining -ravintola Musta Lammas, ja Suomen Top chef 2015 -kisan voittajan ravintola Urban ovat erinomaisia vaihtoehtoja.”

Kuopio Visit Finland

Kuva: Kuopio / Visit Finland

”Monet ei varmasti tiedäkään, mutta Suomen parasta kalakeittoa saa täältä Kuopiosta, Isä Camillon ravintolasta. Kuopio ja Pohjois-Savo valittiin Euroopan maukkaimmaksi maakunnaksi 2020–21 ja saimme ensimmäisenä Suomessa Europen Region of Gastronomy -tunnustuksen.”

Finavian Minun Järvisuomeni on jatkoa Minun Lappini ja Minun Saaristoni & Rannikkoni -sarjoille. Sarjassa tutustutaan Finavian järvien ja vetten äärellä sijaitseviin lentoasemiin ja elämään. Paikallinen lentoaseman henkilökunta jakaa parhaat vinkkinsä vierailijalle.

Artikkelin pääkuva: Juha Määttä / Vastavalo

Lue lisää ja tutustu Kuopioon