Ohita navigaatio

Joulun viettoon Helsinki-Vantaan kautta? Katso ajankohtaiset vinkit

Artikkeli julkaistu
15.12.2021 klo 11:25
Joulupukki Helsinki-Vantaan terminaali 2:n kyltin edessä
Finavian lentoasemat palvelevat matkustajiaan myös joulupyhinä. Helsinki-Vantaalla voit tavata joulupukin ja piipahtaa lahjaostoksille.

Joulu on lentoasemilla vilkasta matkustussesonkia, joten lentoasemalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Helsinki-Vantaan lentoasemalla erityisen vilkasta matkustusaikaa ovat 17.–27. joulukuuta, jolloin lentoasemalla on liikkeellä paljon matkustajia.

Päivitämme sivuillemme ajankohtaista tietoa lentomatkustamisesta koronan aikana.

Matkantekoon joulun alla kannattaa valmistautua hyvissä ajoin jo kotona. Pakkaa matkatavarat huolellisesti ja tarkasta jouluntuotteiden pakkausohjeet Finavian joulun muistilistasta. Jouluherkuista laatikot ja säilykkeet tulee pakata ruumaan, mutta kinkku, tortut ja piparit voidaan kuljettaa käsimatkatavaroissa.

Tervehdi joulupukkia ja tee lahjaostoksia Helsinki-Vantaalla

Varmista autollesi paras joulunviettopaikka varaamalla pysäköintisi Helsinki-Vantaan lentoasemalla ennakkoon.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuessasi saatat tänä jouluna tavata joulupukin, joka kiertelee terminaali 2:ssa 13.–23.joulukuuta klo 13–18 välillä. Kannattaa siis olla tarkkana!

Joulun odotetuimpia lahjaostoksia voit tehdä lentoaseman myymälöissä, joista osa palvelee jouluna poikkeusaukioloaikojen mukaan. Tuloaulassa esimerkiksi Alepa palvelee matkustajia ympäri vuorokauden ja jokaisena viikonpäivänä, Moomin Shop 09–19 ja Subway 11–19. Helsinki Duty Free terminaali 2:ssa palvelee jouluaattona 04:45–18:00 ja joulupäivänä 04:45–20:00. Helsinki-Vantaan palveluiden jouluaukioloaikoja päivitetään palveluiden sivuille.

Päivitys 22.12.: Lentoaseman ravintolat ja kahvilat noudattavat uusia ravintolarajoituksia 24.12. alkaen: anniskelu päättyy klo 21 ja aukiolo klo 22.

Finavia ja lentoasemien toimijat toivottavat matkustajille mukavaa joulunaikaa!

Matkustus