Ohita navigaatio

KfW IPEX-Bank: Lisärahoitusta Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
13.04.2021 klo 15:07
Wooden benches at Helsinki Airport South Pier
Saksalainen KfW IPEX-Bank -pankki rahoittaa Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennus- ja uudistushanketta 75 miljoonan euron lisälainalla.

Alun perin Helsingin vuoden 1952 kesäolympialaisia varten rakennetulla lentoasemalla on ollut vuodesta 2014 lähtien käynnissä mittava laajennus- ja uudistushanke. Jo vuonna 2019 KfW IPEX-Bank myönsi 95 miljoonan euron lainan hankeinvestointeihin, joiden kokonaisarvoksi arvioidaan noin miljardi euroa.

Hankkeen neljännessä vaiheessa on tällä hetkellä meneillään terminaali 2:n uudistus- ja laajennustyö. Laajennukseen sisältyy lähtöselvitys- ja turvatarkastuskapasiteetin lisääminen sekä matkatavarankäsittelyn parantaminen. Kuluvan vuoden loppuun mennessä valmistuu myös uusi sisäänkäynti vaikuttavine puukattoineen. Tällä hetkellä, kun matkustajamäärät ovat pandemian takia edelleen pieniä, lentoasemalla hyödynnetään tilannetta ja vauhditetaan rakennustöitä. Koko hankkeen on määrä valmistua vuoteen 2023 mennessä.

"Yksi infrastruktuurin rahoittamiseen keskittyvän liiketoimintamme ydinalueita on lentokenttien rahoittaminen, sillä ne toimivat kokonaisten alueiden keskuksina, jotka mahdollistavat liikkuvuuden", kertoo KfW IPEX-Bankin johtoryhmän jäsen Andreas Ufer, joka vastaa infrastruktuurisektorista.

"Vaikka ilmailualalla on tällä hetkellä voimassa tiukat rajoitukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi, ennakoimme kysynnän lähtevän uuteen nousuun, kunhan pandemia aikanaan hellittää. Siinä vaiheessa ilmastonsuojelutoimet nousevat jälleen etusijalle. Helsinki-Vantaan lentoaseman varhainen sitoutuminen ilmastotyöhön on tehnyt meihin suuren vaikutuksen, ja on hienoa olla mukana jo hiilineutraaliuden saavuttaneen lentoaseman matkalla kohti päästöttömyyttä."

Lähde: KfW IPEX-Bankin lehdistötiedote 13.4.2021

Yritys