Ohita navigaatio

Matkustaja, varaudu mahdollisiin jonoihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
30.08.2021 klo 14:09
Menossa lähtöselvitykseen
Lennolle lähtiessä on hyvä varautua ruuhkiin sekä lähtöselvityksessä että turvatarkastuksessa. Matkalta palattaessa maahantuloon liittyvät terveystarkastukset voivat myös ajoittain olla jonoutuneita.

Matkustaminen vapautuu ja alkaa vähitellen palautua. Lentoliikenteessä ympäri maailmaa on nyt kuitenkin uusia matkustusmuodollisuuksia ja ilmiöitä, joihin jokaisen matkustajan on hyvä varautua.

On hyvä muistaa, että Finavia edellyttää kaikilta lentokentällä asioivilta maskin käyttöä. Matkustajamäärien lisääntyessä maskin käyttö on erittäin tärkeää, sillä kaikki matkustajat eivät välttämättä huomaa säilyttää turvaväliä muihin matkustajiin ja henkilökuntaan.

Ota huomioon nämä kolme asiaa

  1. Koronapandemian vuoksi lähtöselvityshenkilökunta tarkistaa matkalle lähtevien matkustajien koronatodistukset, joita kohdemaat tai lentoyhtiöt vaativat. Tarkastaminen vie aikaa ja jonoja syntyy myös lähtöselvitykseen. Voit nopeuttaa palvelua, kun ennen lentoasemalle tuloa selvität, mitä dokumentteja tarvitset matkallesi. Lähtöselvityspalveluista vastaavat lentoyhtiöt.
  2. Turvatarkastuksessa voi myös joutua ajoittain jonottamaan. Säästät aikaa, kun pakkaat tavarat oikein jo kotona ja selvität, mitä voit kuljettaa käsimatkatavaroissa ja mitä pitää kuljettaa ruumassa. Turvatarkastuksesta vastaa Finavia.
  3. Maahan saavuttaessa Helsinki-Vantaan terveystarkastuksista ja koronatodistusten tarkastuksista vastaa Vantaan kaupunki. Maahantuloa jouhevoittaa Finentry-palvelu.

Pahoittelemme mahdollisia ruuhkia. Finavia tekee osaltaan parhaansa, jotta tilanne olisi väliaikainen.

Lue usein kysytyt kysymykset koronasta ja lentomatkustamisesta

Matkusta sujuvasti Finavian lentoasemilta – ohjeet lentomatkustajille

Testiä editoitu 20.9.21: Poistettu maininta resursseista tilanteen korjauduttua.

Matkustus