Ohita navigaatio

Suomen suurimman hotellihankkeen rakennustyöt käynnistyvät Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
27.09.2021 klo 13:39
Helsinki-Vantaan lentoaseman tulevaisuudessa
Vastuullisuus
LAK Real Estate aloittaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautuvan Suomen suurimman hotellikokonaisuuden rakennuttamisen. Työt käynnistyvät lokakuussa 2021, ja hotelli avataan terminaali 2:n yhteyteen vuonna 2024. Nordic Choice Hotelsin operoima kokonaisuus tarjoaa yli 700 huonetta.

Uudistuvan Helsinki-Vantaan sydämeen valmistuva hotellihanke on Suomen suurin. Sen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa.

Vuonna 2024 avautuva hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin. 13-kerroksisesta hotellista on suora sisäyhteys terminaali 2:een ja lentokentän juna-asemalle.

–On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä, kertoo LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Hotellin operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels, joka tuo Helsinki-Vantaalle kaksi eri hotellikonseptia. Suunnitellut hotellikonseptit tarjoavat matkustajille muun muassa viisi ravintolaa sekä spa- ja kuntosalitilat. Lisäksi hotellissa on korkealaatuiset ja laajat kokous- ja konferenssipalvelut, ja sen kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar.

–Tuntuu erinomaiselta ottaa seuraava askel Helsinki-Vantaan terminaalin yhteyteen rakentuvan hotellikokonaisuuden kanssa. Kaksi konseptiamme tarjoavat lentoaseman käyttäjille uusia mahdollisuuksia majoituksensa räätälöintiin tai odotukset ylittävän konferenssikokemuksen tarjoamiseen. Odotan innolla kokonaisuuden avautumista vuonna 2024, kommentoi Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen.

Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC ja urakoitsijana Skanska.

Lähde: LAK Real Estate tiedote 27.9.2021

Lue lisää

Hotellipalvelut Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma