Ohita navigaatio

THL: Rajaohjeisiin muutoksia – esimerkiksi kaksi rokotusta saaneiden ei tarvitse käydä koronatestissä maahantulopisteellä

Artikkeli julkaistu
11.06.2021 klo 10:59
Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso ja terminaalirakennus
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt maahantulopisteiden terveysviranomaisille suunnattua ohjetta maahantulosta 10. kesäkuuta. Ohjeessa kerrotaan, milloin maahantulopisteellä ei tarvitse käydä koronatestissä.

Vastedes täyden koronarokotesarjan, eli kaksi rokotusta saaneiden matkustajien ei tarvitse käydä koronatestissä maahantulopisteellä, jos he ovat saaneet viimeisimmän rokotteen vähintään kaksi viikkoa aikaisemmin.

Testiin ei myöskään ohjata matkustajaa, joka on sairastanut koronataudin viimeisen 6 kuukauden sisällä sekä saanut vähintään yhden koronarokotuksen vähintään 7 vuorokautta sitten. 

Jos matkustajalla on todistus yhdestä koronarokoteannoksesta ja viimeisestä rokotuskerrasta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, hänen ei tarvitse mennä koronatestiin rajalla. Tällöin terveysviranomaiset pyytävät matkustajalta yhteystiedot, jotta tämä voidaan ohjata koronatestiin, kun maahantulosta on kulunut vähintään 72 tuntia.

Uusissa ohjeissa ja suosituksessa huomioidaan koronarokotteiden antama hyvä suoja sekä Euroopan tautien valvonnan ehkäisyn keskuksen ECDC:n antamat ohjeet. 

Lähde: THL:n tiedote 10.6.2021

Lentomatkustus koronan aikana

Matkustus