Ohita navigaatio

Uudistuva terminaali 2 avautui – nämä asiat muuttuivat matkustuksessa Helsinki-Vantaalla

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
29.11.2021 klo 10:07
Helsinki-Vantaan lentoaseman Luoto-luontoelementti.
Matkustus
Finavia avasi uudistetun terminaali 2:n Helsinki-Vantaalla 1. joulukuuta. Terminaali 2:ssa avautuivat upeat lähtö- ja tuloaulat sekä moderni pysäköintitalo. Samalla uudistuivat terminaali 2:n liikennejärjestelyt. Terminaali 1:n palvelut säilyvät toistaiseksi nykyisellään.

─ Olemme iloisia, että voimme esitellä uudet ja upeat tilat matkustajille. Terminaali 2:n laajennus on jo nyt saanut lukuisia palkintoja ja toivomme, että matkustaminen sujuu entistä sujuvammin ja mutkattomammin, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyt helpottuivat ja vakiintuivat 1. joulukuuta 2021 alkaen, kun autolla ja taksilla voi ajaa pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä.

Terminaali 2:n kylkeen on valmistunut uusi pysäköintitalo, bussiasema ja taksiasema. Kävelymatkat ovat aiempaa lyhyemmät ja joka paikkaan pääsee sisäkautta. Uutta on myös pyöräparkki.

Näkymä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n ylhäältä päin.

Omalla autolla matkustajia noutamaan tulevien kannattaa pysäköidä uuteen pikaparkkiin, joka sijaitsee aivan terminaali 2:n edustalla.

Uudessa pysäköintitalossa on kaksi aluetta: P1 Premium ja P2. Molemmilta pysäköintialueilta pääsee hissillä suoraan terminaali 2:een. Finavian muut pysäköintialueet palvelevat yhä tuttuun tapaan.

Lemmikinomistajille avautui uusi ulkoilutusalue tuloaulan ja bussiaseman väliin, jossa koiran tai kissan voi käyttää asioillaan.

Matkalle lähtö ja matkalta saapuminen terminaali 2:n kautta

Terminaali 2:n matkustajat kulkevat joulukuun alusta alkaen uuden lähtöaulan läpi nykyiselle lähtöselvitys- ja turvatarkastusalueelle. Lähtöselvitys ja huippumoderni turvatarkastus otetaan käyttöön uusissa tiloissa ensi kesän kynnyksellä.

Suomeen saapuvat matkustajat tulevat nyt uuteen keskitettyyn tuloaulaan, jossa vastaanottajat voivat odottaa heitä. Matkatavarat noudetaan auloista 2A ja 2B vuoteen 2023 asti, jolloin lentoasemalle avataan uusi keskitetty matkatavaranluovutushalli.

Lähtevien matkustajien reitti Helsinki-Vantaalla.

Lähtevien matkustajien reitti Helsinki-Vantaalla kulkee uuden tuloaulan läpi tuttuun turvatarkastukseen. Finnairin asiakkaat voivat tehdä lähtöselvityksen jo uuden aulan automaateilla.

Saapuvien matkustajien reitti T2

Saapuvat matkustajat kävelevät uuteen tuloaulaan, jossa on monipuolisesti palveluita.

Kulkukartta bussiasema Helsinki-Vantaalla

Bussiasema sijaitsee aivan terminaali 2:n kyljessä.

Tuloaulaan avautui joulukuun alussa uusia liikkeitä ja palveluita, kuten Subway, Runway Bar, Excess Baggage ja Forex. Kestosuosikit Alepa ja R-kioski ovat auki vuorokauden ympäri.

Kaikki liikkeet ja palvelut ovat helposti matkustajien ja muiden lentokentällä piipahtavien saatavilla, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta.

Lentoaseman Burger King, Helsinki Market ja Espresso House sekä Moomin shop palvelevat nyt myös tuloaulassa. Keväällä 2022 tarjonta kasvaa lisää, kun monipuolinen ravintolamaailma ja ylellinen Plaza Premium Lounge avautuvat.

Ravintolat ovat panostaneet makuihin, palvelun nopeuteen ja valikoiman monipuolisuuteen. Ruokaa voi napata nopeasti mukaan tai herkuttelemaan voi tulla ajan kanssa, kertoo Immonen.

Terminaali 1 käytössä totuttuun tapaan

─ Terminaali 1 on käytössä toistaiseksi normaalisti. Sitä kautta matkustaville ei tule nyt muutoksia, muistuttaa Lettijeff.

Taksit ja henkilöautot voivat jättää terminaali 1:sta matkalle lähtevät asiakkaat kyydistä sisäänkäynnin edessä. Terminaali 1:n autoilijoita lähimpänä palvelee pysäköintitalo P3, joka sijaitsee aivan terminaali 1:n vieressä. Juna-asemalle matkustajat pääsevät yhdyskäytävältä. Bussiasema sijaitsee terminaali 2:n kyljessä.

Terminaalin 2:n muutos- ja käyttöönottotyöt jatkuvat edelleen, kunnes kaikki on valmista vuonna 2023. Terminaalin edustalle on rakentumassa samaan aikaan myös Suomen suurin hotelli.

─ Terminaali 2:n avautuminen on jo suuri askel. Valmistuessaan Helsinki-Vantaalla on laajat ja kattavat palvelut, jotka tekevät matkustuksesta virtaviivaista ja helppoa, summaa Lettijeff.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kulkukartta.

Helsinki-Vantaalla liikkuminen helpottuu joulukuun alun jälkeen.