Ohita navigaatio

Varaa kesällä runsaasti aikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle – ruuhka aamulla ja iltapäivällä

Artikkeli julkaistu
30.06.2021 klo 15:51
Arkistointipäiväys
smooth travelling matkustajat
Matkustus
Saavu heinäkuussa lentoasemalle hyvissä ajoin ennen lentoa, sillä matkustajia on liikkeellä kesälomakaudella enemmän ja terveysturvallisuustoimet vievät aikaa.

Kesälomakaudella kannattaa varata riittävästi aikaa lennolle lähtöön Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Saavu lentoasemalle hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä ja varaa aikaa tavallista enemmän lähtöselvitykseen, matkatavaroiden luovutukseen ja turvatarkastukseen myös kotimaan lennolle lähtiessä.

Kesäaika on kiireistä matkustusaikaa ja matkustajia on eniten liikkeellä aamuisin klo 6-9.00 välillä ja iltapäivisin klo 15-18.00.

Käytä lentoasemalla kasvomaskia, desinfioi kätesi ja huolehdi turvaväleistä sekä yskimishygieniasta. Noudata henkilökunnan ja viranomaisten ohjeistuksia.

Huolehdi ennen matkalle lähtöä, että matkatavarat on pakattu oikein ja tarkista etukäteen lentoyhtiöiden sekä kohdemaasi vaatimukset. Selvitä kohdemaasi matkustusrajoitukset hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

Tarkista lisäksi lentoyhtiöltäsi, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset mukaasi matkalle. Osa lentoyhtiöistä edellyttää esimerkiksi koronarokotustodistusta, todistusta sairastetusta koronasta tai negatiivista koronatestiä.

Tarkista ajoissa, mitä muuta tulisi ottaa huomioon matkustaessa koronaviruspandemian aikana.

Pakkaa matkatavarat oikein

Kun pakkaat, tarkista ohjeistamme mitä voit ottaa mukaan käsimatkatavaraan ja mitä ruumalaukkuun. Valmistaudu ottamaan sähkölaitteet, joissa on akku tai paristo, esille hyvissä ajoin turvatarkastuksessa.

Varaa pysäköinti ennakkoon

Voit varata pysäköinnin ennakkoon Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Mitä aiemmin varaat pysäköinnin, sitä edullisempaa se on. Varaamalla pysäköinnin P3 Premium -tai P5-parkkihalliin pääset lähimmäksi lentoaseman terminaalia. Molemmissa on myös mahdollisuus sähköauton lataukseen.

Saata matkustajat terminaali 1:n edustalle

Matkustajien saatto ja jättö Helsinki-Vantaan lentoasemalle tapahtuu terminaali 1:n edustalla. Saattaja voi pysäköidä pikaparkkiin P3:seen, josta on lyhyt kävelymatka lentoaseman terminaaliin. Myös taksiliikenne ohjautuu terminaali 1:n edustalle. Helsinki-Vantaan lentoaseman liikennejärjestelyt ovat muuttuneet 2.3.2021.