Ohita navigaatio

Finavia juhlistaa kansainvälistä ilmailupäivää 7.12. – samalla avataan Ivalon ja Oulun lentoaseman juhlavuodet

Artikkeli julkaistu
07.12.2022 klo 08:31
Suomen lippu liehuu Helsinki-Vantaalla
Matkustus
Kansainvälistä ilmailupäivää vietetään vuosittain 7. joulukuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa lentomatkailun merkityksestä yhteiskunnalle. Finavia juhlistaa samalla lentoasemiensa juhlavuosia.

Finavia nostaa Suomen liput salkoon 7. joulukuuta 2022 ja juhlistaa kansainvälistä ilmailupäivää lentoasemillaan ympäri maata.

Ilmailupäivä muistuttaa lentomatkailun merkityksestä ja sen sosiaalisista ja taloudellisista hyödyistä nykyajan modernille maailmalle, yhteiskunnalle ja ihmisille. Ilmailu on uudistanut matkailua ja liike-elämää pysyvästi ja rakentanut ihmisten välisiä yhteyksiä vuosikymmenten ajan.

Finavian lentoasemat tarjoavat satoja reittiyhteyksiä suomalaisille. Lentämisen ansiosta alle 24 tunnissa pääsee lähes minne tahansa päin maailmaa. Ilmailupäivä on erinomainen hetki juhlistaa menneitä saavutuksia, mutta myös katsoa tulevaisuuteen: tahdomme, että suomalaiset voisivat lentää sadan vuoden päästäkin.

Ilmailupäivän merkitys korostuu juuri nyt, kun lentoalan toimijat ovat lupautuneet vähentämään päästöjään ja toimimaan aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Finavian tavoite on vähentää omat päästönsä kaikilla 20 lentoasemillaan niin lähelle nollaa kuin mahdollista.

Juhlavuosia vietetään Finavian lentoasemilla

Finavia on viettänyt tänä vuonna Helsinki-Vantaan lentoaseman 70-vuotisjuhlavuotta. Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitystä ja sen historiaa on muisteltu pitkin vuotta, esimerkiksi Helsinki-Vantaan historiapolun avulla.

Joulukuussa 2021 Finavia avasi Helsinki-Vantaan uudistuneen terminaalin, johon kuuluvat upeat lähtö- ja tuloaulat, moderni turvatarkastus ja matkakeskus sekä uudistuneet kaupalliset palvelut. Juhlavuoden aikana matkustajat ovat tutustuneet uusiin tiloihin.

Nyt juhlavuosi huipentuu kansainvälisen ilmailupäivän liputukseen, mikä näkyy kaikilla lentoasemilla.

Ilmailupäivänä Finavia avaa lisäksi Ivalon ja Oulun lentoaseman juhlavuodet, joita vietetään vuonna 2023. Ivalon lentoasema täyttää 80 ja Oulun lentoasema 70 vuotta.

Lue lisää

Finavian historia