Ohita navigaatio

Finavia luopuu lentoasemillaan maskisuosituksesta

Artikkeli julkaistu
21.04.2022 klo 10:21
Kaksi ihmistä katsoo lentotietonäyttöä terminaalissa
Matkustus
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päivittänyt alueellista maskisuositusta THL:n linjauksen pohjalta. Asiantuntija-arvioiden mukaan yleisistä maskisuosituksista voidaan siirtyä henkilökohtaiseen harkintaan.

Terveydenhuoltoalan viranomaiset suosittelevat maskin käyttämistä edelleen, jos siitä on hyötyä oman tai perheenjäsenen terveydentilan kannalta. Maskin käyttäminen on oman harkinnan mukaan sallittua ja suositeltavaa lentoasemilla erityisesti ruuhkatilanteissa, sillä koronavirusta on edelleen liikkeellä.

Lennon aikana ja eri maissa voi vielä olla voimassa maskisuositus tai -pakko. Pyydämme matkustajia varmistamaan maskin käyttöä koskevat ohjeet lentoyhtiöiltä ja kohdemaan lentoasemien sivuilta. Luovumme maskien käytöstä lentoasemillamme 21. huhtikuuta 2022 alkaen. Samalla päättyvät kuulutukset. Maskiopasteiden ja -kylttien poistaminen terminaalitiloista vie aikaa, sillä niitä on useita tuhansia.

Kiitämme matkustajia ja koko lentoaseman henkilökuntaa kanssaihmisten huomioon ottamisesta ja yhteisestä panoksesta terveysturvallisuuden eteen. Maskeja on koko korona-ajan käytetty lähes sataprosenttisesti.