Ohita navigaatio

Finavian hallitukseen Kaisa Vuorio ja Pekka Vähähyyppä

Artikkeli julkaistu
27.04.2022 klo 09:00
Puinen alakatto ja suuret ikkunat terminaali 2:n laajennuksessa.
Ihmisiä & Ilmailua
Finavian yhtiökokous valitsi hallitukseen kaksi uutta jäsentä yhtiökokouksessaan 18.maaliskuuta 2022. Uusien jäsenien mukana hallitukseen tulee vahvaa kiinteistö- ja talousosaamista.

Kaisa Vuorio on kiinteistötalouden ja -arvioinnin diplomi-insinööri, jolla on pitkä kokemus kiinteistöistä ja kiinteistöyhtiöistä. Hän on perehtynyt myös kuluttajapalveluita tarjoavien kiinteistöjen maailmaan ensin Cityconissa ja nyt Propdeassa. Vuorio on tehnyt hallitustyötä monipuolisesti eri aloilla.

Kaisa Vuorio

Finavian hallitustyössä hän kiinnostui erityisesti kuluttajapalveluiden kokonaispalveluketjujen rakentamisen yhdistämisestä yrityspalveluihin ja valtakunnalliseen huoltovarmuuteen.

-Finavian liiketoiminta on kriittisen tärkeää huoltovarmuuden kannalta, mikä tuo syvemmän merkityksen palveluille ja niiden kehittämiselle, sanoo Vuorio.

Hän toteaa, että koronapandemia teki merkittävän loven Finavian liiketoimintaan samaan aikaan, kun isoja mittavan kapasiteettikasvun mahdollistavia investointihankkeita toteutettiin.

-Yhtiön tulevaisuuden toimintaedellytykset ja tulos tulee pitkän tähtäimen tavoitteet huomioiden varmistaa niin hyvin kuin tässä tilanteessa on mahdollista, vastuullisesti.

Finavian hallituksessa on monipuolisesti osaamista ja kokemusta useilta eri liiketoiminta-alueilta.

-Toivon tuovani hallituksen toimintaan ja päätöksentekoon lisäarvoa palvelumuotoilullisen ja kiinteistökehityksellisten näkökulmien yhdistelmän avulla.

Pekka Vähähyyppä tunnetaan pitkästä urastaan Stockmann Oyssä, jossa hän on toiminut talousjohtajana. Vähähyyppä on eläköitymässä Stockmannilta keväällä 2022 ja jatkaa hallitustehtävissä Finavian lisäksi muun muassa Vincit Oy:ssä.

Pekka Vähähyyppä

Vähähyyppä on työskennellyt koko työuransa taloushallinnon ja rahoituksen parissa valmistuttuaan Helsingin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1984.

-Pitkälle työuralleni on mahtunut useita talousjohdon toimia erityyppisissä yhtiöissä ja eri toimialoilla, kuten lentoliikennealalla. Finnairin talousjohtajana ollessani pääsin perehtymään Finaviaan myös asiakkaan ja yhteistyökumppanin näkökulmasta, kertoo Vähähyyppä.

Vähähyyppä toteaa Finavian mittavan investoinnin Helsinki-Vantaan lentoasemaan olevan tärkeä koko Suomen kilpailukyvyn ja Suomen saavutettavuuden kannalta.

- Vahvin osaamiseni on talous- ja rahoitusasioissa. Uskon, että taustani sekä lentoyhtiössä että kaupan alalla voivat olla hyödyksi Finavian hallitustyössä. On innostavaa päästä mukaan Finavian toimintaan hallitustyön kautta.