Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaalla on vilkasta perjantaina 2.12. - varaa riittävästi aikaa lentokentälle

Artikkeli julkaistu
01.12.2022 klo 15:59
Arkistointipäiväys
Lähikuva vaaleansinisistä matkatavarakärryistä
Matkustus
Ensi viikon itsenäisyyspäivä tarjoaa monille hyvän mahdollisuuden matkustaa kaupunkilomalle tai laskettelemaan Lappiin tai Keski-Eurooppaan. Perjantaina 2. joulukuuta on tämän vuoksi tavallista vilkkaampi matkustuspäivä. Finavian arvion mukaan matkustajia on paljon liikkeellä kello 6–18.

Finavia pyytää matkustajia varaamaan tavallista enemmän aikaa matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen, jotta matkalle lähtö sujuu mukavasti ja ilman kiirettä.

Lähtöselvityksen ja matkatavaroiden luovutuspalveluiden aukioloajat vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja lennoittain: osa avaa palvelupisteensä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä, osa pitää ne avoinna koko ajan. Lähtöselvitysajat ja kentälle saapumisajat saa omalta lentoyhtiöltä tai matkanjärjestäjältä.

Kun matkustaa ilman ruumaan menevää matkatavaraa, lähtöselvitys kannattaa tehdä etukäteen lentoyhtiön verkkosivuilla tai mobiilisovelluksella. Näin voi lentoasemalla kävellä suoraan turvatarkastukseen.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla nesteitä ja elektroniikkaa ei enää tarvitse ottaa pois käsimatkatavaroista, sillä Finavia on ottanut käyttöön uutta turvatarkastusteknologiaa. Tarkista käsimatkatavaroiden pakkausohjeet verkkopalvelustamme.

Lue lisää

Miten pakkaan matkatavarat oikein?

Varaa pysäköinti ennakkoon ja sujuvoita matkalle lähtöä

Reaaliaikaiset tiedot Helsinki-Vantaan lähtevistä ja saapuvista lennoista