Ohita navigaatio

Kittilän lentoasemalla juhlistettiin Air Francen ensilentoa Pariisista

Artikkeli julkaistu
10.12.2022 klo 17:29
Air Francen ensilento Pariisista Kittilän lentoasemalla
Reitit & Kohteet
Kittilän lentoasemalle kerääntyi juhlaväkeä, kun Air France aloitti 10. joulukuuta 2022 reittilennot Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalta Kittilään. Uusi yhteys on upea lisäys Lapin kasvavaan suorien reittiyhteyksien valikoimaan.

– Iloitsemme Air Francen uudesta reittiavauksesta Pariisista Kittilään! Finavia on viime vuosina investoinut Kittilän lentoaseman kehittämiseen ja olemme valmiita toivottamaan kansainväliset matkustajat tervetulleiksi kokemaan talvisen Lapin taikaa! Tämä uusi yhteys on upea lisäys kasvavaan suorien reittiyhteyksien valikoimaamme, Lapin aluejohtaja ja Kittilän lentoaseman päällikkö Jonna Pietilä Finaviasta kertoo.

– Olemme iloisia, että voimme lisätä maailmanlaajuiseen verkostoomme uuden kohteen Suomessa. Helsinki-Vantaan päivittäisten lentojen lisäksi, tänä talvena tarjoamme lentoja myös Kittilästä ja Rovaniemeltä. Suomi ja Pohjoismaat ovat meille tärkeitä markkinoita. Toivotamme kaikki matkustajat Kittilästä ja lähialueilta matkustamaan kanssamme Pariisiin ja siitä eteenpäin. Tarjoamme yli tuhat kohdetta sekä palkittua palvelua ranskalaisella vivahteella, sanoo Soili Varpula, Suomen ja Baltian maista vastaava myyntipäällikkö, Air France-KLM Pohjois-Eurooppa.

Uutta yhteyttä Pariisin ja Kittilän välillä lennetään talvikaudella lauantaisin.

Ensilentoa juhlistettiin perinteisellä nauhanleikkuuseremonialla sekä suomalaisilla jouluherkuilla.

Kuva: Perinteisessä nauhanleikkuuseremoniassa ensilennon nauhan leikkasivat Ranskan myyntijohtaja Frédéric Descours, Air France-KLM (kolmas vasemmalta), Kittilän kaupunginjohtaja Antti Jämsén (keskellä), Kittilän lentoaseman päällikkö ja aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta (kolmas oikealta), sekä Suomen ja Baltian maista vastaava myyntipäällikkö Soili Varpula Air France-KLM (toinen oikealta).

 

Lue lisää:

Yhä useampi jouluturisti saapuu Lappiin reittilennolla

KLM:n lennot Rovaniemen lentoasemalta Amsterdamiin alkoivat