Ohita navigaatio

Sääennuste: Runsas lumisade voi haitata Helsinki-Vantaan lentoliikennettä 10.12.

Artikkeli julkaistu
09.12.2022 klo 15:50
Arkistointipäiväys
Talvikunnossapitokalusto puhdistaa kiitotietä lumisateessa.
Matkustus
Sääennusteen mukaan Etelä-Suomeen saapuu lauantaina 10. joulukuuta 2022 lumisateita, jotka voivat aiheuttaa viiveitä lentoliikenteeseen. Pyydämme matkustajia varautumaan myöhästymisiin.

Finavian tavoitteena on turvallinen ja sujuva lentoliikenne kaikissa keliolosuhteissa. Se perustuu talvikunnossapitoomme sekä yhteistyöhön lennonjohdon, lentoyhtiöiden ja maahuolintayhtiöiden kanssa, Helsinki-Vantaan kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta sanoo.

Lunta sataa runsaasti erityisesti lauantaina aamuyöllä sekä iltapäivällä, mikä voi vaikuttaa kiitoteiden auraukseen ja lentokoneiden jäänpoistotoimintaan.

Lähtevän lentoliikenteen viiveet voivat vaikuttaa myös saapuviin lentoihin ja heijastua matkatavaroiden luovutukseen.

Mahdollisten peruutusten ja pitkien myöhästymisten varalta pyydämme matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiön tiedotusta. Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lue lisää:

Miksi lennot myöhästyvät talvella? Puheenvuoro: Finavian lentoasemien lumiosaaminen on monen lentokenttätoimijan saumatonta yhteistyötä