Ohita navigaatio

Tampereelta pääsee suorilla lennoilla kymmeneen eri kohteeseen Euroopassa

Artikkeli julkaistu
03.05.2022 klo 15:14
Nauhanleikkuu uusien reittien avajaisissa
Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on viime päivinä juhlistettu useita ensilentoja, kun lentoyhtiöt ovat avanneet uusia reittejään. Tampere-Pirkkalasta lennetään kymmeneen eri kohteeseen Euroopassa, minkä lisäksi lentoasemalta on uusi yhteys Helsinki-Vantaalle kuudesti viikossa.

On upeaa, että Tampereen lennot ovat palautuneet. Tampereen ja lähialueiden liike- ja vapaa-ajanmatkustajat pääsevät nyt omalta kotikentältään suoraan keskelle Eurooppaa, iloitsee Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen.

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic on sijoittanut yhden lentokoneistaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalle, josta se aloittaa toukokuun aikana 2022 lennot seitsemään uuteen kohteeseen: Norjan Osloon, Tanskan Kööpenhaminaan, Saksan Frankfurtiin ja Müncheniin sekä vapaa-ajan aurinkokohteisiin Espanjan Malagaan ja Kreikan Rodokselle.

Lisäksi Air Balticin lennot Latvian pääkaupunkiin Riikaan jatkuvat. Kesäkuussa 2022 lentoyhtiö aloittaa suorat lennot Amsterdamiin Alankomaihin.

Air Balticin kotikentän avajaisia juhlistettiin Tampere-Pirkkalan lentoasemalla 2. toukokuuta 2022.

Kansainvälisen lentoyhtiön kotikentän avaaminen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle tuo alueelle valtavasti mahdollisuuksia. Samalla avaus on merkittävä virstanpylväs Finavian ja Air Balticin välisessä pitkässä yhteistyössä, kertoo Nurminen.

Tampere-Pirkkalan lentoasema on valmiina uusia yhteyksiä varten

Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien piristyminen on tulosta pitkäjänteisestä työstä.

Me Finavialla teemme Suomea tutuksi maailmalla sekä keskustelemme lentoyhtiöiden ja alueiden toimijoiden kanssa. Hyvät yhteydet Suomesta maailmalle ja maailmalta Suomeen ovat tärkeitä, ja teemme töitä sen eteen, että suomalaisille olisi tarjolla Euroopan parhaat lentoyhteydet, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Air Balticin lisäksi uusia reittejä Tampere-Pirkkalan lentoasemalta avaavat Finnair ja SAS. Finnair aloitti 2. toukokuuta lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalle kuudesti viikossa. SAS lentää toukokuussa 11 suoraa lentoa Tampere-Pirkkalan ja Tukholman Arlandan lentoasemien välillä, ja on ilmoittanut jatkavansa lentoja samalla reitillä uudelleen elokuussa 2022.

Ryanair lentää Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Lontoon Stanstedin lentoasemalle kahdesti viikossa, tiistaisin ja lauantaisin.

Tampere-Pirkkalan lentoasema on valmis palvelemaan vilkastuvaa lentoliikennettä. Muutama vuosi sitten toteutetun investointiohjelmamme ansiosta lentoaseman kapasiteettia on nostettu, liikennöintiedellytyksiä kehitetty ja ympäristövaikutuksia vähennetty. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on mukava ja sujuva lähteä matkalle, kertoo Nurminen.

Kuva: Air Balticin kotikentän avajaisissa 2.5.2022 Tampereen apulaispormestari Pekka Salmi (toinen vasemmalta), Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen (keskellä) ja Air Balticin verkostokehityksestä vastaava johtaja Wolfgang Reuss (toinen oikealta).

Matkustus