Ohita navigaatio

Voit pysäköidä autosi helposti Helsinki-Vantaan lentoasemalle syysloman ajaksi

Artikkeli julkaistu
13.10.2022 klo 07:57
Parking at HEL
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kolme pysäköintitaloa ja ulkopysäköintialue, jotka sijaitsevat terminaalin edustalla.

– Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppoa saapua omalla autolla. Vaihtoehdoistamme löydät sopivimman pysäköintialueen viikonlopuksi tai pidemmälle syyslomamatkalle, kertoo Helsinki-Vantaan pysäköinnistä ja maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Syyslomien aikaan Finavia suosittelee etenkin P2, P3 ja P5 -taloja.

– Tilavat pysäköintitalomme soveltuvat erinomaisesti syyslomapysäköintiin. Uusin talomme P2 tarjoaa leveämmät pysäköintipaikat, sähköautoilijoiden oman kerroksen ja hissiyhteyden tuloaulaan. Suosittelemme P2-taloa myös erikoismatkatavaroiden kanssa matkustaville korkeampien tilojen vuoksi.

Kaikki pysäköintialueet ovat vain muutaman askeleen päässä lentoaseman tuloaulasta.

– P3 on taloistamme edullisin ja sopii siksi pidempään pysäköintiin. Erinomaisen sijaintinsa ja hyvän hintansa ansiosta puolestaan P5-talomme sopii sekä viikonlopuksi että pidemmäksi aikaa. Esimerkiksi lapsiperheiden on helppo siirtyä autostaan katettua kävelyreittiä pitkin tuloaulaan.

Finavian pysäköintialueista edullisin on ulkoalue P4, josta on lyhyt kävelymatka lentoasemalle. Isomäen mukaan syyslomapaikat täyttyvät kuitenkin nopeasti.

– Lomasesonki on parhaillaan käynnissä, mikä tarkoittaa, että on toimittava ripeästi. Suosittelemme varaamaan syyslomapysäköinnin ennakkoon, jolloin sen saa myös parhaaseen hintaan.

Varaa pysäköinti ennakkoon ja säästä