Hoppa över navigering

Parkera bilen enkelt på Helsingfors-Vanda flygplats under höstlovet

Article published
13.10.2022 kl 07:57
Parking at HEL
Resa
Helsingfors-Vanda flygplats har tre parkeringshus och ett utomhusparkeringsområde invid terminalen.

– Det är lätt att komma till Helsingfors-Vanda flygplats med egen bil. Bland våra alternativ hittar alla ett lämpligt parkeringsområde för en helg eller en längre höstlovsresa, säger Jukka Isomäki från Finavia som svarar för parkerings- och landtrafiktjänsterna på Helsingfors-Vanda.

Kring höstlovet rekommenderar Finavia särskilt parkeringshusen P2, P3 och P5.

– Våra rymliga parkeringshus lämpar sig väl för parkering under höstlovet. Vårt nyaste hus, P2, erbjuder bredare parkeringsrutor, en egen våning för elbilister och hiss till ankomsthallen. Vi rekommenderar P2-huset för passagerare som reser med specialbagage på grund av den högre höjden, säger Isomäki.

Alla parkeringsområden ligger bara några steg från flygplatsens ankomsthall.

– P3 är det mest förmånliga av våra hus och är därför lämpligt för längre parkeringar. Tack vare sitt utmärkta läge och bra prisklass är vårt P5-hus perfekt för parkering under helger eller längre perioder. Det är till exempel lätt för barnfamiljer att ta sig från bilen till ankomsthallen under tak.

Det mest förmånliga av Finavias parkeringsområden är utomhusområdet P4, som ligger en kort promenad från flygplatsen. Enligt Isomäki fylls dock platserna snabbt på höstlovet.

– Semesterperioden är i gång, vilket innebär att man måste agera snabbt. Vi rekommenderar att man bokar höstlovsparkeringen i förväg så att man också får den till bästa pris, säger Isomäki.