Ohita navigaatio

Avia Real Estatelta uusi logistiikkainvestointi Helsinki-Vantaan lentoasema-alueelle

Artikkeli julkaistu
19.06.2023 klo 08:36
Havainnekuva uudesta logistiikkakeskuksesta
Yritys
AVIA Real Estate ja DHL Express ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen, jonka myötä Helsinki-Vantaan lentoasemalle nousee uusi nykyaikainen logistiikkakeskus. Sen arvioitu valmistumisaika on vuonna 2025.

- Olemme strategiassamme sitoutuneet lentokenttäalueen pitkäjänteiseen kehittämiseen, ja meille on tärkeätä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivat nykyaikaiset tilat, Avia Real Estaten toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen sanoo.

Uusi logistiikkakeskus toimii Suomen päälajittelukeskuksena osana globaalia DHL Express -pikakuljetusverkostoa. Logistiikkakeskuksessa tulee työskentelemään noin 150 henkilöä.

- Olemme vuosien aikana suunnitelmallisesti investoineet ja vahvistaneet toimintojamme Suomessa. Tällä hankkeella nostamme käsittelykapasiteettiamme merkittävästi. Uusi ajanmukainen logistiikkakeskus antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet tuottaa myös jatkossa luotettavia ja nopeita kuljetuspalveluja, jotka tukevat suomalaisten vienti- ja tuontiyritysten kilpailukykyä, DHL Express (Finland) Oy:n toimitusjohtaja Oktay Nuri sanoo.

DHL Express vastaa uudella logistiikkakeskuksella lentopikakuljetusten kasvuun. Sen kautta kulkevat kaikki Suomen saapuvat ja lähtevät Express-lähetykset. Avia Real Estate investoi kohteeseen noin 34 miljoonaa euroa. DHL Expressin kokonaisinvestointi uusiin tiloihin ja teknologiaan Aviapolis-alueella on noin 100 miljoonaa euroa koko vuokrakaudelta.

Lue lisää: AVIA Real Estaten tiedote 16.6.2023

Uutisen havainnekuva: DHL Express