Ohita navigaatio

Finavia juhlistaa kansainvälistä ilmailupäivää 7.12. – merkkipäivä muistuttaa lentomatkailun merkityksestä ihmisille ja yhteiskunnalle

Artikkeli julkaistu
07.12.2023 klo 09:30
Rovaniemi Airport
Matkustus
Finavia nostaa Suomen liput salkoon 7. joulukuuta 2023 ja viettää kansainvälistä ilmailupäivää lentoasemillaan ympäri maata. Samalla Finavia avaa Savonlinnan lentoaseman 50-vuotisjuhlavuoden.

Ilmailu on uudistanut matkailua ja liike-elämää pysyvästi ja rakentanut ihmisten välisiä yhteyksiä vuosikymmenten ajan. Vuosittain 7. joulukuuta vietettävä kansainvälinen ilmailupäivä muistuttaa lentomatkailun merkityksestä ja sen sosiaalisista ja taloudellisista hyödyistä nykyajan modernille maailmalle, yhteiskunnalle ja ihmisille.

Finavian lentoasemat tarjoavat satoja suoria reittiyhteyksiä suomalaisille. Lentämisen ansiosta alle 24 tunnissa pääsee lähes minne tahansa päin maailmaa. Monille kansainvälisille matkustajille Finavian lentoasemat ovat ensikosketus Suomeen ja suomalaiseen elämäntyyliin.

Ilmailupäivä on erinomainen hetki juhlistaa menneitä saavutuksia, mutta myös katsoa tulevaisuuteen: tahdomme, että suomalaiset voisivat lentää sadan vuoden päästäkin. Lentoalan toimijat ovat lupautuneet vähentämään päästöjään ja toimimaan aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Finavian tavoite on vähentää omat päästönsä kaikilla 20 lentoasemillaan niin lähelle nollaa kuin mahdollista.

Savonlinnan lentoasema täyttää 50 vuotta

Finavia on vuonna 2023 viettänyt Ivalon ja Oulun lentoasemien juhlavuosia. Oulun lentoasema täytti 70 vuotta ja Ivalon lentoasema 80 vuotta. Voit lukea lisää Oulun lentoaseman ja Ivalon lentoaseman merkkipaaluista.

Nyt juhlavuodet huipentuvat kansainvälisen ilmailupäivän liputukseen, mikä näkyy kaikilla Finavian lentoasemilla.

Vuonna 2024 Finavia juhlistaa Savonlinnan lentoaseman juhlavuotta, koska lentoasema saavuttaa ensi vuonna 50 vuoden iän. Savonlinnan lentoasema vihittiin virallisesti käyttöön vuonna 1974. Säännöllinen reittiliikenne alkoi jo edellisen vuoden marraskuussa. Osaksi Finavian lentoasemaverkostoa lentoasema siirtyi vuonna 1980. Savonlinnan lentoaseman juhlavuotta voi seurata vuoden aikana Finavian kanavissa.

Lue myös

Finavian historia

Oulun ja Ivalon lentoasemilla ilmailun merkkivuosia

Helsinki-Vantaan lentoasema täytti 70 vuotta