Ohita navigaatio

”Helsinki-Vantaan kehitysohjelma on investointi Suomen tulevaisuuteen” – Finavian juhlassa puheenvuoroja Suomen ja lentoliikenteen tulevaisuudesta

Artikkeli julkaistu
06.10.2023 klo 12:54
Finavian juhlatilaisuuden paneelikeskustelu.
Ihmisiä & Ilmailua
Finavian järjestämään kehitysohjelman päätösjuhlaan Helsinki-Vantaalla 5. lokakuuta 2023 osallistuivat noin 150 kutsuvieraan lisäksi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne, entinen pääministeri ja presidenttiehdokas Alexander Stubb, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner, Business Finlandin johtaja Johanna Jäkälä sekä Finavian hallituksen puheenjohtaja Kati Levoranta. Videotervehdyksen Euroopan komissiolta välitti Suomen komissaari Jutta Urpilainen.

Finavia juhlistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman historiallisen kehitysohjelman 2013–2023 valmistumista. Päätösjuhlaa vietettiin Helsinki-Vantaan lentoaseman eteläsiivessä. Tilaisuuden avasi Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki, joka korosti puheessaan investoinnin merkitystä Suomen tulevaisuudelle.

On suuri kunnia seistä täällä tänään ja julistaa Helsinki-Vantaan kehitysohjelma päättyneeksi. Samalla meillä on hyvä mahdollisuus katsoa tulevaisuuteen. Minkälainen on se maailma tulevien vuosikymmenten aikana, jota varten tämä upea uurastus on tehty?

Kimmo Mäki Finavian juhlassa lavalla.

Kehitysohjelma ei ole vain investointi lentoaseman palveluihin ja infrastruktuuriin, vaan se on myös investointi Suomen tulevaisuuteen. Helsinki-Vantaan lentoasema on käyntikorttimme maailmalle, ja sen modernius ja toimivuus viestivät vahvasta suomalaisesta osaamisesta. Kasvun mahdollistaminen on ollut yksi kehitysohjelman kulmakivistä. Olemme nyt valmiita vastaanottamaan 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa, mikä luo mahdollisuuksia niin matkailulle kuin elinkeinoelämällekin.

Samalla kun juhlimme menestystä, tulee meidän katsoa myös eteenpäin. Hyvä mahdollisuus kokonaisvaltaiseen tarkasteluun on 12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma. Lisäksi toimialan taloudelliset edellytykset tulisi turvata, jotta ala voi kehittyä ja kukoistaa Suomessa.

Helsinki-Vantaan menestys ei ole pelkästään lentoaseman, vaan koko Suomen menestys. Katsokaamme yhdessä tulevaisuuteen, ja varmistakaamme, että Helsinki-Vantaan lentoasema säilyy edelläkävijänä ja että se on paikka, jonne halutaan palata yhä uudelleen, sanoi Mäki puheessaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne lavalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne välitti juhlayleisölle Valtioneuvoston tervehdyksen. Ministeri Ranne korosti kestävän talouden ja liikennejärjestelmän kehittämisen merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle.

Topi Manner Finavian juhlassa.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kiitti Finaviaa lämpimästä yhteistyöstä vuosikymmenten aikana. Helsinki-Vantaan lentoasema on Finnairin kotikenttä ja asiakaskokemuksen kehittäminen yhteinen tavoite.

Paneelikeskustelua.

Finavia järjesti tilaisuudessa paneelikeskustelun lentoliikenteen, matkailun ja Suomen tulevaisuudesta. Keskusteluun osallistui entinen pääministeri Alexander Stubb, Business Finlandin johtaja Johanna Jäkälä sekä Finavian hallituksen puheenjohtaja Kati Levoranta. Paneelin juonsi toimittaja ja uutistenlukija Maija Lehmusvirta.

OneViolin -artisti esiintymässä juhlassa.

Lämminhenkisen tilaisuuden musiikista vastasi artisti One Violin sovituksillaan useista suomalaisista kappaleista.

Lue myös

Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelma onnistuneesti päätökseen