Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan lentoasema voitti Skytrax-palkinnon: Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Artikkeli julkaistu
16.03.2023 klo 08:14
Finavian Jani Ceder pitää Skytrax-palkintoa kädessään
Matkustus
Matkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan lentoaseman Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa. Palkinto jaettiin Finavialle Amsterdamissa 15. maaliskuuta 2023.

– Olemme ylpeitä ja onnellisia siitä, että matkustajamme ovat jälleen valinneet Helsinki-Vantaan parhaaksi lentokentäksi Pohjois-Euroopassa. Lentoasemallamme on vahva asema maailman parhaiden lentokenttien joukossa, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta sanoo.

Skytraxin tutkimus on kansainvälisesti arvostettu lentoasemien palvelutasoa mittaava matkustajatutkimus, jossa on mukana yli 550 lentoasemaa ympäri maailmaa. Tutkimus toteutettiin elokuun 2022 ja helmikuun 2023 välisenä aikana. Matkustajat arvioivat lentoasemien palveluiden ja tuotteiden tasoa laajasti läpi koko matkustajapolun.

– Helsinki-Vantaan uudistunut terminaali palvelee nyt matkustajiamme entistä paremmin. Osana mittavaa kehitysohjelmaa olemme uudistaneet niin palvelu- ja ravintolavalikoimaa kuin lähtöaulan, tuloaulan ja turvatarkastuksen.

Pohjois-Euroopan parhaan lentoaseman lisäksi matkustajat äänestivät Helsinki-Vantaan koko Euroopan puhtaimmaksi lentoasemaksi.

– Uskomme, että olemme onnistuneet suunnittelemaan ja rakentamaan lentoaseman, joka palvelee monipuolisesti eri matkustajien tarpeita. Haluan finavialaisten lisäksi kiittää koko lentoasemayhteisöä, jossa jokainen meistä on arvokas osa onnistuneen asiakaskokemuksen luomisessa, Lettijeff sanoo.

Lue myös

Helsinki-Vantaan lentoaseman palkittiin Euroopan parhaaksi omassa kokoluokassaan