Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda flygplats vann Skytrax-priset: den bästa flygplatsen i Nordeuropa

Article published
16.03.2023 kl 08:14
Finavian Jani Ceder pitää Skytrax-palkintoa kädessään
Resa
Passagerarna har valt Helsingfors-Vanda till Nordeuropas bästa flygplats i Skytrax internationella serviceundersökning. Priset tilldelades Finavia i Amsterdam den 15 mars 2023.

– Vi är stolta och glada över att våra passagerare återigen har valt Helsingfors-Vanda flygplats till Nordeuropas bästa flygplats. Vår flygplats har en stark ställning bland de bästa flygplatserna i världen, säger Ulla Lettijeff, Finavias flygplatschef på Helsingfors-Vanda.

Skytrax undersökning är en internationellt ansedd passagerarundersökning som mäter servicenivån på fler än 550 flygplatser runt om i världen. Undersökningen genomfördes mellan augusti 2022 och februari 2023. Passagerarna gjorde en omfattande bedömning av kvaliteten på flygplatsernas tjänster och produkter i alla skeden av passagerarvägen.

– Den nya terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats betjänar nu våra passagerare ännu bättre. Som en del av vårt omfattande utvecklingsprogram har vi förnyat vårt utbud av tjänster och restauranger samt avgångs- och ankomsthallarna och säkerhetskontrollen.

Förutom den bästa flygplatsen i Nordeuropa har passagerarna utsett Helsingfors-Vanda flygplats till den renaste flygplatsen i hela Europa.

– Vi tror att vi har lyckats planera och bygga en flygplats som tillgodoser behoven hos olika passagerare på ett mångsidigt sätt. Utöver alla på Finavia vill jag tacka hela flygplatsgemenskapen, där var och en av oss bidrar till att skapa en framgångsrik kundupplevelse, säger Lettijeff.

Läs även

Helsingfors-Vanda utsågs till Europas bästa flygplats i sin storleksklass