Ohita navigaatio

Joulun muistilista Helsinki-Vantaalta matkustaville

Artikkeli julkaistu
19.12.2023 klo 08:32
Joulupukki vilkuttaa.
Matkustus
Lue matkustusvinkit Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja katso vilkkaimmat matkustusajat.

Joulu on vilkasta matkustusaikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Matkustajia on eniten liikkeellä terminaalissa aamuisin 6–8 välillä ja iltapäivisin 15–18 välillä. Vilkkaimpia matkustuspäiviä tänä vuonna ovat 21.–23.12. ja 26.–29.12.

Jouluviikon aikana runsas lumisade ja muuttuvat sääolosuhteet voivat viivästyttää lähteviä ja saapuvia lentoja sekä matkatavaroiden luovutusta Helsinki-Vantaalla. Pyydämme matkustajia seuraamaan lentoyhtiönsä tiedotusta.

Vinkit lentoasemalle saapumiseen

  • Saavu lentoasemalle hyvissä ajoin, jotta sinulla on aikaa matkatavaroiden lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Saat lentoyhtiöltäsi tiedon siitä, milloin lähtöselvitys alkaa.
  • Varaa joululoman pysäköinti ennakkoon, jotta saat parhaan hinnan. Helsinki-Vantaalle on helppo pysäköidä, ja esimerkiksi P2-talossa on leveät ruudut ja hissi terminaaliin.

Vinkit matkatavaroiden pakkaamiseen

  • Tarkista Finavian hakukoneesta, mitä voit ottaa lennollesi mukaan. Tarkista myös suksien ja lumilautojen ohjeet lentoyhtiöltäsi.
  • Pakkaa elintarvikkeet ja jouluruoat ruumaan menevään matkatavaraan. Esimerkiksi joululaatikot, leivonnaiset, säilykkeet ja mätituotteet kuljetetaan ruumassa.
  • Älä pakkaa ilotulitteita, tähtisädetikkuja tai helposti syttyviä tuotteita kuten syttyviä suksivoiteita mukaan matkalle. Niiden kuljettaminen lennolla on kiellettyä. Tarkista tuote Finavian hakukoneesta.

Aloita joululomasi jo lentokentällä

  • Nauti joulun tunnelmasta ympäri Helsinki-Vantaan terminaalia. Myymälät, ravintolat, kioskit ja kahvilat palvelevat päivittäin, mutta aukioloajoissa voi olla muutoksia 24.12., 25.12., ja 31.12.
  • Voit tavata joulupukin terminaalissa. Joulupukki kiertelee lentokentällä 14.–23.12. iltapäivisin kello 13–19. Voit nähdä pukin tonttuineen porttialueella tai hänen pisteellään tuloaulassa Luodon vieressä.
  • Vieraile joulutuvassa ja Olohuone Majassa. Ne sijaitsevat passintarkastusen jälkeen porttialueella 40-52. Perheen pienimmille löytyy lisäksi leikkipaikkoja porteilta 16 ja 20.
  • Tilaa MyFlight, josta saat tarkat tiedot lähtöporttisi lähellä sijaitsevista ravintoloista, palveluista ja myymälöistä.

Lue myös

Lentomatkustajan muistilista

Lasten kanssa matkustaminen lentoasemalla

Tiesitkö, että voit jättää talvitakkisi säilöön matkasi ajaksi?

Päivitetty 22.12.: Lisätty tieto sääolosuhteiden vaikutuksesta lentoliikenteeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla jouluviikolla.