Ohita navigaatio

Lentoyhtiö SAS käynnistää lennot Vaasan ja Tukholman välillä

Artikkeli julkaistu
14.02.2023 klo 10:57
SAS:n lentokone nousemassa
Reitit & Kohteet
Lentoyhtiö Scandinavian Airlines aloittaa kolmen vuoden tauon jälkeen lennot Vaasan ja Tukholman Arlandan lentoaseman välillä. Yhteyden ensilentoa juhlistetaan 3. huhtikuuta 2023.

– Olemme iloisia reitin avautumisesta uudelleen Vaasan ja Tukholman välille! Kesää kohti tiivistyvä yhteys näiden kahden kaupungin välillä vahvistaa edelleen Länsi-Suomen saavutettavuutta, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Pääsiäisen aikaan yhteyttä Vaasan ja Tukholman Arlandan lentoaseman (ARN) välillä lennetään vielä kolmesti viikossa, minkä jälkeen viikosta 16 eteenpäin viikkovuoroja on yhteensä viisi. Tällöin SAS lentää Vaasan ja Tukholman välillä maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Vaasan alueella uudelle yhteydelle nähdään paljon kysyntää. Avautuva yhteys tarjoaa Vaasan alueen matkustajille ja elinkeinoelämän toimijoille sujuvat yhteyden Tukholman lisäksi myös muihin SAS:n verkoston kohteisiin Pohjoismaissa, Euroopassa ja maailmalla.

– Seutumme tarvitsee hyvät lentoyhteydet, ja toivomme matkustajien nyt käyttävän lentoasemamme tarjoamia vaihtoehtoja. Seutu, lentoyhtiöt ja Finavia ovat käyneet hyviä keskusteluja, ja nyt näemme sen tuloksen, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg sanoo.

SAS alkaa operoida Vaasa–Tukholma -yhteyttä CRJ-900-suihkukoneella, johon mahtuu 90 matkustajaa. Lentoaika Vaasan ja Tukholman välillä on 45 minuuttia.