Hoppa över navigering

Flygbolaget SAS börjar flyga mellan Vasa och Stockholm

Article published
14.02.2023 kl 10:57
SAS:n lentokone nousemassa
Destinationer
Flygbolaget Scandinavian Airlines börjar flyga mellan Vasa och Stockholm Arlanda flygplats efter en paus på tre år. Den nya förbindelsens första flyg kommer att firas den 3 april 2023.

– Vi är glada över att kunna åter öppna rutten mellan Vasa och Stockholm! Att kopplingen mellan de två städerna blir starkare mot sommaren kommer att ytterligare stärka tillgängligheten i västra Finland, säger Petri Vuori, Finavias direktör för ruttutveckling.

Omkring påsken trafikeras förbindelsen mellan Vasa och Stockholm Arlanda flygplats (ARN) fortfarande tre gånger i veckan, varefter det blir totalt fem flyg per vecka från vecka 16 framåt. Från och med då kommer SAS att flyga mellan Vasa och Stockholm på måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar.

I Vasaregionen finns det stor efterfrågan på den nya förbindelsen. Den nya förbindelsen kommer att ge passagerare och näringslivets operatörer i Vasaregionen en smidig förbindelse inte bara med Stockholm utan även med andra destinationer i SAS nätverk i Norden, Europa och världen.

– Vår region behöver bra flygförbindelser, och vi hoppas att resenärer nu kommer att dra nytta av de alternativ som vår flygplats har att erbjuda. Regionen, flygbolagen och Finavia har haft bra diskussioner och nu kan vi se resultatet, säger Peter Källberg från Vasaregionens närings- och utvecklingsbolag VASEK.

SAS flyger förbindelsen mellan Vasa och Stockholm med sina CRJ-900-jetplan, som rymmer 90 passagerare. Flygtiden mellan Vasa och Stockholm är 45 minuter.