Ohita navigaatio

Lue vinkit parhaisiin näköalapaikkoihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
29.09.2023 klo 08:45
Ikkunan läpi näkyy lentokone.
Matkustus
Kiitotiet, lentokoneet ja asemataso - lentokentällä on paljon nähtävää ja maisemista voi nauttia ympäri terminaalia ennen lennon lähtöä. Lue vinkkimme näköalapaikkoihin.

Mikä olisikaan parempaa kuin pysähtyä ennen lentoa nauttimaan kiitotiemaisemista hyvän ruoan parissa?

Portilla 28 sijaitseva ravintola Pier Zero osuu monen matkan varrelle ja tarjoaa matkustajille upeat lentokenttämaisemat sekä herkullista ruokaa. Kaksikerroksisesta ravintolasta on suora näköala kiitotielle, mistä voi seurata sekä lähteviä että saapuvia lentokoneita.

Portilla 40 sijaitseva Jamie’s Deli puolestaan tarjoaa näköalapaikan lentokentän asematasolle kaukolentojen alueella. Vilkkaalla asematasolla rullaavia lentokoneita ja ajoneuvoja voi seurata kahdesta kerroksesta.

Bongaa lentokoneita loungessa tai nauti kuppi kahvia ulkoterassilla

Jos suunnittelet rentoutumista lentokentän loungessa, Aspire Lounge portilla 27 sekä Plaza Premium Lounge portilla 40 tarjoavat mukavat puitteet upeilla maisemilla. Molemmissa loungeissa on suuret ikkunat asematasolle, joten nämä ovat oivallisia paikkoja bongata lentokoneita, rentoutua tai työskennellä ennen matkaa.

Tiesitkö, että portilla 29 sijaitsevassa Espresso Housessa on mahdollisuus nauttia kuppi kahvia ulkoparvekkeella? Kahvila sijaitsee 3. kerroksessa ja sen ohessa on lasitettu parveke, joka on erityisesti kesäisin oivallinen paikka nauttia auringonpaisteesta.

Portilla 43 sijaitseva R-kioski on puolestaan erinomainen paikka hakea pientä evästä ja katsella lentoaseman maisemia kahteen suuntaan. Korkeat ikkunat ympäröivät kioskia ja Aasiaan ja Yhdysvaltoihin lähteviä lentokoneita voi nähdä molemmilla puolilla terminaalia.

Yllättävät näköalapaikat ennen turvatarkastusta

Tiesitkö, että kiitotielle näkyy myös uudesta P2-pysäköintitalosta? Pysäköintitalon lasihissistä ja kattokerroksesta voi ihastella Helsinki-Vantaan upeaa sisäänkäyntiä ja puulippaa sekä terminaalin takana näkyvää kiitotietä.

Lasihissi tarjoaa nähtävää myös juna-asemalla, joka sijaitsee syvällä terminaalin alla. Juna-aseman korkealle nousevasta lasihissistä on hulppeat näkymät aseman uumeniin sekä valaistuihin liukuportaisiin.