Hoppa över navigering

Läs våra tips för de bästa utsiktsplatserna på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
29.09.2023 kl 08:45
Ikkunan läpi näkyy lentokone.
Resa
Landningsbanor, flygplan och uppställningsplattan – det finns mycket att se på flygplatsen, och du kan njuta av vyerna runt terminalen före ditt flyg. Läs våra tips för de bästa utsiktsplatserna.

Vad kan vara bättre än att stanna upp före sitt flyg för att njuta av vyn över landningsbanan med god mat?

Restaurangen Pier Zero ligger vid Gate 28 där många går förbi och som erbjuder passagerarna fantastiska flygplatslandskap och utsökt mat. Tvåvåningsrestaurangen har direkt utsikt över landningsbanan, så man kan följa både avgående och ankommande flygplan.

Jamie's Deli vid Gate 40 erbjuder däremot en utsiktsplats till flygplatsens uppställningsplatta i området för långdistansflyg. Man kan följa flygplanen och fordonen som rullar på den livliga uppställningsplattan från två våningar.

Skåda flygplan medan du myser i loungen eller avnjut en kopp kaffe på utomhusterrassen

Om du vill koppla av i en av flygplatsens lounger, erbjuder Aspire Lounge vid gate 27 och Plaza Premium Lounge vid gate 40 en trivsam miljö med fantastisk utsikt. Båda loungerna har stora fönster över uppställningsplattan, så de är utmärkta ställen att skåda flygplan, koppla av eller arbeta före resan.

Visste du att man på Espresso House vid Gate 29 kan avnjuta en kopp kaffe på en utomhusbalkong? Kaféet ligger på 3:e våningen och har en inglasad balkong, vilket är ett perfekt ställe att njuta av solskenet, särskilt på sommaren.

R-kiosken vid gate 43 är däremot ett utmärkt ställe att plocka upp lite färdkost och få en vy över flygplatsen i två riktningar. Höga fönster omger kiosken, och flygplan som avgår till Asien och USA kan ses på båda sidor av terminalen.

Överraskande utsiktsplatser före säkerhetskontrollen

Visste du att man kan se landningsbanan från det nya parkeringshuset P2? Från parkeringshusets glashiss och takvåning kan du beundra Helsingfors-Vandas ståtliga ingång och trätak samt landningsbanan som syns bakom terminalen.

Tågstationens glashiss, som går djupt under terminalen, är också en utsiktsplats. Hissen som stiger högt över tågstationen erbjuder en fin utsikt över stationen och de upplysta rulltrapporna.