Ohita navigaatio

Matkustaja, saavu hyvissä ajoin Helsinki-Vantaalle 28.–29.8. – lue vinkit lähtöselvitykseen

Artikkeli julkaistu
25.08.2023 klo 12:45
Arkistointipäiväys
Kuvassa mies seisoo golf-kassin kanssa lähtöselvitystiskin edessä.
Matkustus
Matkustatko Helsinki-Vantaan lentoasemalta 28.–29. elokuuta 2023? Suomessa järjestettävän kansainvälisen Triathlon –urheilutapahtuman vuoksi Helsinki-Vantaan kautta matkustaa paljon lähteviä matkustajia erikoismatkatavaroiden kanssa. Lue vinkkimme sujuvaan matkaan.

Maanantaina ja tiistaina 28.-29.8. lähteviä matkustajia on Helsinki-Vantaan terminaalissa paljon. Triathlonin maailmanmestaruuskilpailuista kotiin lähtevät matkustajat matkustavat erikoismatkatavaroiden kuten pyörien kanssa, minkä vuoksi lähtöselvitykseen on hyvä varata aikaa. Vilkkaita matkustuspäiviä voi olla myös loppuviikosta.

Jos matkustat ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden kanssa, suosittelemme varaamaan tavallista enemmän aikaa lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden luovutukseen.

Pyörät, golf- ja hiihtovarusteet käsitellään erikoismatkatavarana. Varmista erikoismatkatavaraan liittyvät ohjeet lentoyhtiöltäsi. Helsinki-Vantaan lähtöaulassa on erillinen lähtöselvitystiski erikoismatkatavaroille.

Jos matkustat käsimatkatavaroiden kanssa, suosittelemme tekemään lähtöselvityksen lennolle ennakkoon. Näin voit siirtyä suoraan turvatarkastukseen, kun saavut lentoasemalle.

Valmistaudu lentomatkaasi jo kotona

Kun pakkaat matkatavaroitasi, voit tarkistaa Finavian pakkausohjeista, mitä voi pakata käsimatkatavaroihin ja mitä ruumaan.

Voit lisäksi varata pysäköintisi ennakkoon, jotta saat parkkipaikan haluamaltasi pysäköintialueelta parhaaseen hintaan. Esimerkiksi P2-pysäköintitaloon mahtuvat korkeammat ajoneuvot ja sieltä on suora hissiyhteys terminaaliin.

Tilaa myös lentosi tiedot ja tietoa lähtöporttisi lähellä olevista palveluista sähköpostiisi. Tutustu Finavian MyFlight -palveluun.