Ohita navigaatio

Puheenvuoro: Tampere-Pirkkalan lentoasemaa kehitetään neljän keskeisen kivijalan kautta

Artikkeli julkaistu
13.09.2023 klo 08:42
Mari Nurminen
Reitit & Kohteet
Kansainvälinen matkustajaliikenne, lentokoulutus, sotilasliikenne ja rahtiliikenne ovat keskeisessä roolissa Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämisessä. Kannustamme tamperelaisia hyödyntämään oman kotikenttänsä lentoyhteyksiä entistä enemmän, kirjoittaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kautta matkusti tammi-elokuussa 2023 144 000 matkustajaa. Positiivista kasvua matkustajamäärissä oli yhteensä 54 % edellisen vuoden samaan aikaan verrattuna. Lento-operaatioina mitattuna Tampere-Pirkkalan lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema, sillä kentällä on kansainvälisen matkustajaliikenteen lisäksi vilkasta lentokoulutoimintaa ja sotilasliikennettä.

Kehitämme Finaviassa aktiivisesti Tampere-Pirkkalan suoria yhteyksiä maailmalle. Tampereelta pääsee lentämään tällä hetkellä suoraan yhdeksään Euroopan kaupunkiin. Lentoyhtiö Air Baltic on tehnyt Tampere-Pirkkalasta kotikenttänsä eli ”basen” ja sijoittanut yhden lentokoneistaan pysyvästi lentoasemalle. Tämä mahdollistaa lentoyhtiön erittäin kattavan reittitarjonnan Tampereelta maailmalle: Keski-Euroopan suorien reittien lisäksi satoihin kohteisiin voi matkustaa Tampereelta vain yhdellä jatkolennolla.

Air Baltic tarjoaa tällä hetkellä Tampere-Pirkkalasta lentoja kahdeksaan Euroopan kohteeseen, joihin lukeutuvat suositut Nizza, Kööpenhamina ja Milano. Talveksi avautuvat myös uudet reitit Kittilään, Teneriffalle ja Las Palmasiin. Yhtiö lentää talvella myös päivittäin Tallinnaan kolmiolentoina Amsterdamin kanssa.

Kansainvälisen reittiliikenteen, sotilasliikenteen ja lentokoulun lisäksi Tampere-Pirkkalan lentoasemaa kehitetään myös rahtiliikenteen keskuksena. Saksalaislähtöinen logistiikka-alan yritys Dachser avaa toisen logistiikkakeskuksensa Suomessa Tampere-Pirkkalaan kesällä 2024. Avauksen myötä lentokentän jo ennestään keskeinen asema vahvistuu.

Tampere-Pirkkalan lentoasema nähdään kansainvälisesti kiinnostavana, mielekkäänä vaihtoehtona ja kannustamme tamperelaisia hyödyntämään oman kotikenttänsä kattavaa reittitarjontaa entistä enemmän. Vain käyttämällä kotikenttää voimme mahdollistaa Tampere-Pirkkalan lentoaseman lentoreittien kehittymisen ja houkutella uusia lentoyhtiöitä lentämään meiltä jatkossakin.

Saavutettavuus Pirkanmaalta Eurooppaan ja sieltä tänne on tällä hetkellä todella hyvä ja monipuoliset lentoyhteydet palvelevat sekä yrityselämää että matkailua. Tampere-Pirkkalan lentoasema on merkittävä osa Suomen saavutettavuutta.

Lue myös

Tampere-Pirkkalan lentoasema palkittiin Vuoden 2022 lentoasema -tunnustuksella

Air Baltic avaa talvella suoran reittiyhteyden Tampere-Pirkkalasta Las Palmasiin

Dachser avaa uuden logistiikkakeskuksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle