Ohita navigaatio

Dachser avaa uuden logistiikkakeskuksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
26.05.2023 klo 09:06
Tampere Airport -kyltti
Yritys
Saksalaislähtöinen perheomisteinen logistiikka-alan yritys Dachser on kirjoittanut aiesopimuksen lentoasemayhtiö Finavian kanssa uuden logistiikkakeskuksen avaamisesta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

Dachser kertoo tiedotteessaan laajentavansa toimintaansa Suomessa. Yhtiön toinen logistiikkakeskus Suomessa avataan Tampere-Pirkkalan lentoasemalle ja sen toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024.

“Olemme iloisia sopimuskumppanuudesta Dachserin kanssa, sillä se vahvistaa Tampereen alueen ja samalla koko Suomen kilpailukykyä. Finavialle on tärkeää se, että sopimuksen myötä Tampere-Pirkkalan lentoaseman jo ennestään keskeinen asema vahvistuu. Nykyisen kolmen strategisen kivijalan; kansainvälisen matkustajaliikenteen, lentokoulutuksen ja sotilasliikenteen lisäksi Tampere-Pirkkalan lentoasemaa on mahdollista kehittää lentorahdin keskuksena“, lentoasemayhtiö Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo.

”Näemme, että laajentuminen juuri Pirkkalaan ja Tampereen talousalueelle, joka on tunnettu vetovoimaisuudestaan, on luonnollinen jatke meidän vuonna 2014 alkaneelle kasvutarinalle Suomessa. Investointimme Tampere-Pirkkalan lentoasemalle luo ainutlaatuisen suoran yhteyden alueen yrityksille ja parantaa alueen kilpailukykyä samalla entisestään”, toteaa Tuomas Leimio, Managing Director, Dachser Finland European Logistics.

Uusi logistiikkakeskus Tampere-Pirkkalan lentoasemalla kattaa noin 5000 m2 ja palvelee koko Suomen solmukohtana. Tampere-Pirkkalan keskuksen suoran ja epäsuoran työllistävän vaikutuksen arvioidaan koskevan alkuun noin 50- 70 henkilöä ja täyden tuotannon jälkeen noin 100-200 henkilöä.

Lue lisää Tampere-Pirkkalan lentoasemasta

Air Baltic lentää talvella Tampere-Pirkkalasta suoraan Teneriffalle ja Kittilään

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta pääsee nyt suorilla reittilennoilla Nizzaan ja Milanoon