Ohita navigaatio

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta pääsee nyt suorilla reittilennoilla Nizzaan ja Milanoon

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
02.05.2023 klo 18:40
Air Balticin ensilento Nizzaan saapuu
Reitit & Kohteet
Lentoasemayhtiö Finavia ja lentoyhtiö Air Baltic juhlistivat kahden uuden suoran lentoyhteyden avautumista Tampere-Pirkkalan lentoasemalta Ranskan Nizzaan ja Italian Milanoon. Reittiavajaisia ja samalla Air Balticin kotikentän yksivuotispäivää vietettiin 2. toukokuuta 2023.

– Olemme iloisia siitä, että Tampereen alueen kansainväliset lentoyhteydet paranevat. Air Balticin uudet reittiyhteydet tarjoavat suoran reitin Euroopan vetovoimaisiin kaupunkeihin ja vahvistavat entisestään lentokentän kansainvälistä liikennetarjontaa. Toivomme, että mahdollisimman moni alueen asukkaista hyödyntäisi oman kotikenttänsä suoria yhteyksiä Eurooppaan, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Avajaistunnelmia Tampereella

Molempia uusia reittejä liikennöidään Tampere-Pirkkalan lentoasemalta kahdesti viikossa. Nizzaan lennetään tiistaisin ja lauantaisin, Milanoon maanantaisin ja torstaisin.

Suoria lentoja kahdeksaan kohteeseen

Kaikkiaan Air Baltic lentää Tampereelta suoraan kahdeksaan Euroopan kohteeseen. Nizzan ja Milanon lisäksi lentoyhtiö operoi Amsterdamiin, Riikaan, Kööpenhaminaan, Malagaan, Müncheniin ja Rodokselle.

Avajaistunnelmia Tampereella

– Tasan vuosi sitten saavutimme merkittävän virstanpylvään lentoyhtiömme historiassa, kun avasimme ensimmäisen Baltian ulkopuolisen kotikenttämme Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Olemme iloisia saadessamme juhlistaa kotikentän ensimmäistä vuosipäivää ja kesäkauden 2023 alkua Tampereella yhdessä matkustajiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Sitoudumme jatkossakin kotikaupunkiimme Tampereeseen ja alueen lentoliikenneyhteyksien parantamiseen, sanoo Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla reittiavajaisia vietettiin Nizzan ensilennon yhteydessä 2. toukokuuta. Samalla juhlistettiin Air Balticin kotikentän yksivuotispäivää. Avajaispäivänä tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun lentoyhtiö sijoitti yhden lentokoneistaan pysyvästi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

Avajaistunnelmia Tampereella

Ensilentoa olivat paikan päällä tervehtimässä Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja ja Tampereen lentoaseman päällikkö Mari Nurminen, Air Balticin Pohjoismaiden myyntijohtaja Jan Nyholm ja Business Tampereen investointien ja kansainvälisen toiminnan johtaja Harri Ojala.

Kuvat: Air Baltic

Lue lisää:

Air Baltic lentää talvella Tampere-Pirkkalasta suoraan Teneriffalle ja Kittilään.

Lentolistaus: Näihin kohteisiin Finavian lentoasemilta lennetään suoraan