Hoppa över navigering

Från Tammerfors-Birkala flygplats går det nu reguljärflyg till Nice och Milano

Pressmeddelande
Article published
02.05.2023 kl 18:40
Air Balticin ensilento Nizzaan saapuu
Destinationer
Flygplatsbolaget Finavia och flygbolaget Air Baltic firade öppnandet av två nya direkta flygförbindelser från Tammerfors-Birkala flygplats till Nice i Frankrike och Milano i Italien. Öppnandet av rutten och ettårsjubileet för Air Baltics hemmaflygplats firades den 2 maj 2023.

– Vi är glada över att de internationella flygförbindelserna i Tammerforsregionen förbättras. Air Baltics nya linjeförbindelser ger en direkt rutt till de attraktiva städerna i Europa och stärker ytterligare flygplatsens internationella trafikutbud. Vi hoppas att så många av invånarna i området som möjligt kommer att dra nytta av de direkta förbindelserna fån hemmaflygplatsen till Europa, säger Petri Vuori, Finavias direktör för ruttutveckling.

Avajaistunnelmia Tampereella

Båda de nya linjerna trafikeras två gånger i veckan från Tammerfors-Birkala flygplats. Till Nice ordnas det flyg på tisdagar och lördagar, till Milano på måndagar och torsdagar.

Direktflyg till åtta destinationer

Totalt flyger Air Baltic direkt från Tammerfors till åtta europeiska destinationer. Förutom Nice och Milano flyger flygbolaget till Amsterdam, Riga, Köpenhamn, Malaga, München och Rhodos.

Avajaistunnelmia Tampereella

På Tammerfors-Birkala flygplats firades öppnandet av rutten i samband med den första flygningen till Nice den 2 maj. Samtidigt firades ettårsjubileum för Air Baltics hemmaflygplats. På öppningsdagen var det exakt ett år sedan flygbolaget flyttade ett av sina flygplan permanent till Tammerfors-Birkala flygplats.

Avajaistunnelmia Tampereella

Den första flygningen hälsades välkommen av Finavias regiondirektör för Mellersta och Östra Finland och Tammerfors flygplatschef Mari Nurminen, Air Baltic nordiska försäljningsdirektör Jan Nyholm och Business Tammerfors direktör för investeringar och internationell verksamhet Harri Ojala.

Bilder: Air Baltic

Läs mer:

Flyglista: till dessa destinationer går direktflyg från Finavias flygplatser