Ohita navigaatio

Kymmenen asiaa Helsinki-Vantaan lentoasemasta, joita et ehkä ennestään tiennyt

Artikkeli julkaistu
17.06.2024 klo 12:30
Palveluneuvoja
Matkustus
Tiesitkö, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla on lemmikeille oma käymälä? Ja juna-asema, jonka syvyys vastaa korkeaa kerrostaloa?

Tässä muutamia asioita Helsinki-Vantaan lentoasemasta, joita et luultavasti ennen tiennyt.

  1. Kokonainen kerros sähköautojen lataamista varten

Helsinki-Vantaan lentoaseman P2-pysäköintihallissa on kahdeksan kerrosta, joista yksi on varattu kokonaan sähköautojen lataamiseen. Pysäköintitalon seinä on vuorattu aurinkopaneeleilla, joiden tuottamalla sähköllä autoja ladataan. Kaiken kaikkiaan latauspaikkoja on satoja – ja itse asiassa meillä on latauspaikkoja kaikissa pysäköintitaloissamme.

  1. Saunat terminaalissa

Suomalaisille ei ehkä ole mikään yllätys, että Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa on useampi kuin yksi sauna. Saunat ovat kuumina muun muassa lounge-tiloissa, esimerkiksi Finnairin Business Loungessa, joka sijaitsee passintarkastuksen jälkeen. Voit myös kokeilla tätä suomalaista elämäntapaa hikoilematta portilla 40, josta löytyy vähän viileämmät saunan lauteet.

sauna joulutuvassa
  1. Käymälä lemmikeille

Myös karvaisten ystäviemme pitää saada matkustaa mukavasti. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on varattu lemmikeille omat ulkoilualueet jaloittelua ja tarpeiden tekemistä varten. Me kutsumme niitä lemmikkikäymälöiksi. Yksi sijaitsee terminaalin ulkopuolella tuloaulan ulko-oven läheisyydessä, ja toinen terminaalin sisällä portin 51 luona.

  1. Massiivinen katto suomalaisesta puusta

Jos olet hiljattain matkustanut Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta, olet ehkä huomannut uuden lähtöaulan kauniin puisen katon. Katto on todella painava, sillä se on tehty 500 uniikista elementistä, jotka on valmistettu suomalaisesta kuusesta. Katto luo lähtöaulaan lähes henkeäsalpaavan, mutta kodikkaan ilmapiirin, johon ainakaan me emme koskaan kyllästy.

wooden ceiling
  1. Hotelli lentokentän sisällä

Jos lentosi on myöhään illalla tai aikaisin aamulla, Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa pääset nukkumaan hotelliin. Voit varata huoneen joko koko yöksi tai vain muutamaksi tunniksi ja nukkua hyvin. Hotellin nimi on Comfort Hotel Xpress Helsinki.

  1. Yli 30 metriä syvä juna-asema

Helsinki-Vantaalla on upea juna-asema, joka sijaitsee 32 metrin syvyydessä maan alla. Näkymä ylhäältä on vaikuttava ja alas asematasolle pääsee siirtymään vaikkapa lasiseinäisellä hissillä. Monet matkustajat tulevat mielellään lentoasemalle junalla, jolla pääsee lentoasemalta Helsingin keskustaan noin puolessa tunnissa.

train station
  1. Turvatarkastuksen uudet säännöt

Helsinki-Vantaan turvatarkastus saattaa olla hieman erilainen kun se, mihin olet tottunut. Elektronisia laitteita tai nesteitä ei enää tarvitse ottaa pois laukusta. Meillä on käytössä uusin teknologia, joten voit vain asettaa laukkusi hihnalle skannattavaksi ja kävellä portista läpi! Voit kuljettaa kaksi litraa nesteitä käsimatkatavaroissasi.

  1. Kuuluisat lumiaurat

Sijaitsemme pohjoisessa, ja saatat pohtia, miten ihmeessä lentokenttä voi toimia jään ja lumen keskellä? Meillä on taitoa, lumiauroja ja jäänpoistolaitteita, joilla pystymme pitämään kiitotiet kesäkunnossa ympäri vuoden. Toisin sanoen talvikunnossapito-osaamisemme eli ”snow-how” on melko tasokasta.

lumiaura
  1. Uudistetun asematason koko vastaa 90 jalkapallokenttää

Viime vuosina olemme remontoineet sekä terminaalimme että asematason ja rullaustiet, eli ne alueet, joille lentokoneet pysäköidään ja joilla ne lastataan. Asematason näet, kun vilkaiset ulos terminaalin ikkunasta. Uudistettu osa asematasoa vastaa kooltaan vaatimattomasti yhdeksääkymmentä jalkapallokenttää!

10. Ravintolamaailma porttialueella

Turvatarkastuksen jälkeen porttialueelta löytyy ravintolamaailma, jossa on kuusi ravintolaa ja yhteinen istuma-alue. Valitse suosikkisi ja tilaa: Bastard Burgers, Fafa's, Asian Kitchen, Tori Kitchen & Café, Pala Pizza Bar vai Robert's Coffee? Herkullista makumatkaa!

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2022. Sitä on päivitetty lounge-tilojen ja ravintoloiden osalta.