Pysäköinti ilman ennakkovarausta

Pysäköintialueiden sisäänajon ohjeet

P1 Premium ja P2 alueet

Pysäköintiaika käynnistyy automaattisesti rekisteritunnuksen luvulla sisäänajon yhteydessä P1 Premium ja P2 -pysäköintialueilla. Voit maksaa pysäköinnin pysäköintialueen hissiaulan maksuautomaatteihin tai Moovy -mobiilisovelluksella. Muista ottaa ajoneuvon rekisterinumero muistiin pysäköinnin maksamista varten. Lähtiessäsi alueelta puomi nousee automaattisesti.

P3, P4 ja P5 alueet

Ota lippuautomaatista pysäköintilipuke. Puomi aukeaa ja voit ajaa sisään pysäköintialueelle. Pysäköinti alueella on maksullista.

Pysäköinnin yhteydessä kerättävien henkilötietojen tiedot kuvattu tässä tietosuojaselosteessa (PDF).

Näin maksat pysäköinnin

  • Kun ajat pysäköintialueelle, saat sisäänajopuomista pysäköintilipun. Ota se mukaan matkalle.
  • Kun palaat matkalta, maksa pysäköinti pysäköintialueella keltaisiin maksuautomaatteihin joko käteisellä tai sirullisella maksukortilla. Palvelupisteessämme voit maksaa myös siruttomilla maksukorteilla.
  • Jos olet varannut parkkipaikan nettipalvelumme kautta, voit lähtiessäsi ajaa suoraan ulosajopuomille. Pysäköintiä ei siinä tapauksessa tarvitse erikseen käydä maksamassa.
  • Kun olet maksanut paikoituksen automaattiin, ulosajo sujuu nopeasti.

Pysäköinnin maksuautomaatit sijaitsevat pysäköintialueilla.

Kun pysäköit yli 24 tuntia, valitse vuorokausihinnasto. 24 tunnin jälkeen pysäköinti veloitetaan täysinä vuorokausina.

Jos olet varannut pysäköinnin ennakkoon sivustomme kautta, voit ajaa suoraan ulosajopuomille, sillä pysäköintisi on jo maksettu etukäteen.

Pikaparkki

Pikaparkissa pysäköintiaika käynnistyy automaattisesti rekisteritunnuksen luvulla sisäänajon yhteydessä. Voit maksaa pysäköinnin Moovy-mobiilisovelluksella, pysäköintialueen maksuautomaatilla, tai terminaalin aulassa olevalla maksuautomaatilla.

Muista ottaa ajoneuvon rekisterinumero muistiin pysäköinnin maksamista varten. Maksa pysäköinti ennen ulosajoa ja lähtiessäsi puomi nousee automaattisesti.

Lue lisää lyhytaikaisesta pysäköinnistä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Drive-in-hinnat

Lentoaseman neuvonta- ja pysäköintipalvelu

Lentoaseman kartta