Miten pysäköinnin ennakkovaraus toimii

Varaa ennakkoon ja säästä.

Voit varata ja maksaa pysäköinnin ennakkoon valitsemalla pysäköintiajan ja -alueen Helsinki-Vantaan pysäköinnin sivuilta täältä. Seuraa maksuohjeita ja saat lopuksi vahvistusviestin sähköpostiisi ja tekstiviestitse. Varaamalla ennakkoon varmistat pysäköintipaikan haluamaltasi alueelta. Yksittäistä pysäköintipaikkaa tai sähköauton latauspaikkaa ei voi varata ennakkoon.

P1 Premium ja P2 -alueet

Pysäköintialueelle ajaminen

Kun saavut pysäköintialueelle, kamera tunnistaa autosi rekisterinumeron, kun ajat puomille.

Moovy-sovelluskäyttäjien pysäköinti näkyy normaalina pysäköintinä sovelluksessa ja ennakkovaraus kuittaantuu vasta ulosajossa. Ennakkovarauksen tehtyään sovelluskäyttäjät näkevät myös omat varaustietonsa sovelluksen ennakkovaraukset -välilehdeltä.

Pysäköintialueelta poistuminen

Kun poistut pysäköintialueelta, puomit avautuvat automaattisesti rekisterinumeron perusteella.

Lisäajan ostaminen

Mikäli pysäköit ennakkovaraustasi pidempään, voit ostaa lisäaikaa maksuautomaatilta pysäköintialueen hissiaulasta. Jos sinulla on käytössä Moovy -mobiilisovellus, voit ajaa suoraan ulos alueelta ja maksu veloitetaan jälkikäteen maksukortilta, jonka olet liittänyt sovellukseen.

P3, P4 ja P5 -alueet

Kun saavut pysäköintialueelle, puomit avautuvat automaattisesti rekisterinumeron perusteella.

Kun poistut pysäköintialueelta, puomit avautuvat automaattisesti rekisterinumeron perusteella.

Jos olet ylittänyt parkkiaikasi, sinun on ostettava sitä lisää. Voit maksaa luottokortilla ulosajon yhteydessä tai olemalla yhteydessä pysäköintipalveluun +358 20 708 3200.

Ennakkovarauksen voit tehdä jopa 6 kk etukäteen, kuitenkin viimeistään 2 tuntia ennen saapumistasi. Matkasuunnitelmien muuttuessa voit peruuttaa pysäköintivarauksen vielä 2 tuntia ennen alkuajankohtaa.

Tutustu pysäköinnin ennakkovarauksen käyttöehtoihin.