Kumppanuusohjelma

Finavia tekee pitkäjänteistä ja strategista yhteistyötä kumppaniensa kanssa. Haluamme lisätä lasten hyvinvointia Suomessa ja maailmalla sekä edistää suomalaisen designin ja taiteen näkyvyyttä.

Varainkeruu lasten hyväksi

Finavia on vuodesta 2009 alkaen tukenut maailman lasten hyvinvointia yhteistyössä kehitysyhteistyöjärjestö Plan International Suomen kanssa. Kertyneet rahat on käytetty kehitysmaiden lasten arjen tarpeisiin.

Matkustajat voivat lahjoittaa matkalta jääneet kolikkonsa Pastilli-säästölippaisiin. Kirkkaan vihreitä Pastilli-lippaita on Helsinki-Vantaan lentoasemalla viisi kappaletta. Pastilli-lippaita on myös Oulun ja Kokkola-Pietarsaaren lentoasemilla. Pastilli-lippaan on suunnitellut muotoilija Eero Aarnio.

Lisäksi matkustajat voivat jättää kentälle tuomansa tyhjät juomapullot ja -tölkit Planin lajittelupisteisiin. Sieltä ne päätyvät kierrätykseen suomalaisen palautuspullojärjestelmän kautta. Palautuksista kertyvät panttirahat lahjoitetaan Planille. Lajittelupisteet sijaitsevat turvatarkastusten edessä.

Finavia tukee kotimaan lapsiperheitä osallistumalla vuosittain Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään Hyvä Joulumieli ­-kampanjaan.

Art Port -konsepti tukee suomalaista taidetta

Finavian taidekonsepti, Art Port, tarjoaa taitelijoille mahdollisuuden saada töitään laajan kotimaisen ja kansainvälisen yleisön eteen sekä matkustajille rentouttavia pysähdyspaikkoja hektisessä lentokenttäympäristössä.

Finavian lentoasemilla on esillä yhtiön omaan taidekokoelmaan hankittuja töitä suomalaisilta tunnetuilta ja arvostetuilta taiteilijoilta. Lisäksi Finavia tekee yhteistyötä taidemuseoiden ja -gallerioiden kanssa, joista lainataan taidetta Helsinki-Vantaalle. Lentoasemalla on myös vaihtuvia valokuva- ja taidenäyttelyitä, joihin voi tutustua veloituksetta.

Sponsorointikohteet

Finavia on Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani. Olemme ylpeitä saadessamme tuoda lentoasemille yhteen urheilun ja joukkuehengen ystäviä kaikkialta maailmasta. Ryhmässä hyvä yksilösuoritus kasvaa sankariteoksi – niin urheilussa kuin palvelussa.

Sponsorointikohteen valinnassa perusteena on vastikkeellisuus eli esimerkiksi mahdollisuus hyödyntää yhteistyötä muussa sidosryhmäyhteistyössä ja sponsoroinnista saatava medianäkyvyys.

Lahjoituksia tehdessämme noudatamme Finavian hyväntekeväisyys- ­ ja sponsorointilinjausta, jonka mukaan emme anna lahjoituksia poliittisille puolueille, poliitikoille tai poliittisille instituutioille.