Kumppanuusohjelmat

Finavia tekee pitkäjänteistä ja strategista yhteistyötä kumppaniensa kanssa. Meille on erityisen tärkeää lasten hyvinvointi Suomessa ja maailmalla.

Varainkeruu lasten hyväksi

Finavia on vuodesta 2009 alkaen tukenut maailman lasten hyvinvointia yhteistyössä kehitysyhteistyöjärjestö Plan International Suomen kanssa. Kertyneet rahat on käytetty kehitysmaiden lasten arjen tarpeisiin.

Matkustajat voivat lahjoittaa matkalta jääneet kolikkonsa Pastilli-säästölippaisiin. Kirkkaan vihreitä, muotoilija Eero Aarnion suunnittelemia Pastilli-lippaita on Helsinki-Vantaan lentoasemalla viisi kappaletta. Pastilli-lippaita on myös Oulun ja Kokkola-Pietarsaaren lentoasemilla.

Kymmenvuotinen yhteistyö on ollut tuloksellista, sillä lahjoituksia on kertynyt jo lähes 300 000 euroa. Finavia on lahjoittanut Planille muun muassa liikunta- ja joulukampanjoidensa tuottoja ja osallistunut Tyttöjen päivään.

Plan-yhteistyön merkitys kasvaa koko ajan, sillä kumppanuus linkittyy myös ilmasto-ohjelmaamme ja on tärkeä yksityiskohta vastuullisuustyössämme, hyvien asioiden ketjussa.

Finavia tukee kotimaan lapsiperheitä osallistumalla vuosittain Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään Hyvä Joulumieli ­-keräykseen.

Sponsorointikohteet

Finavia on Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani. Olemme ylpeitä saadessamme tuoda lentoasemille yhteen urheilun ja joukkuehengen ystäviä kaikkialta maailmasta. Ryhmässä hyvä yksilösuoritus kasvaa sankariteoksi – niin urheilussa kuin palvelussa.

Sponsorointikohteen valinnassa perusteena on vastikkeellisuus eli esimerkiksi mahdollisuus hyödyntää yhteistyötä muussa sidosryhmäyhteistyössä ja sponsoroinnista saatava medianäkyvyys.

Lahjoituksia tehdessämme noudatamme Finavian hyväntekeväisyys- ­ ja sponsorointilinjausta, jonka mukaan emme anna lahjoituksia poliittisille puolueille, poliitikoille tai poliittisille instituutioille.