Finavian vastuullisuusohjelma: Kohti kestävää lentomatkailua

Finavia on kestävän kehityksen edelläkävijä Suomessa ja toimialallaan. Vauhditamme koko lentoliikennealan vastuullisuutta.

Vastuullisuusohjelmamme kolme kulmakiveä ovat hyvinvoivat ihmiset, kestävä lentoliikenne sekä hyvä hallinto ja talous. Ymmärrämme, että lentoasemayhtiönä emme ratkaise koko lentoalan ilmastohaasteita. Haluamme kuitenkin tehdä lentoliikenteen arvoketjussa kaikkemme kestävämmän maailman puolesta.

Kestävän lentoliikenteen eteen olemme tehneet jo paljon. Hiilineutraalit lentoasemamme saavuttavat nettonollapäästöjen tason vuonna 2025. Pidemmällä tähtäimellä tavoittelemme hiilinegatiivisuutta. Kiihdytämme myös kumppaneidemme siirtymistä kohti kestävämpää lentoliikennettä olemalla mukana uusien käyttövoimien innovointityössä.

Teemme määrätietoista ympäristötyötä suojellaksemme lentoasemiemme lähialueiden vesistöjä ja luontoa. Luonnon monimuotoisuutta edistämme turvaamalla pieneliöstön ja hyönteisten elon lentoasemiemme ympäristössä. Kiertotaloutta tuemme nostamalla jätteen ja glykolin kierrätysastetta.

Ihmiset voivat hyvin lentoasemillamme ja niiden lähiympäristössä. Meillä jokainen työntekijä, asiakas ja kumppani saa turvallisen ja yhdenvertaisen kohtelun. Kehitämme lentomelun hallintaa määrätietoisesti. Palvelumme ovat sujuvia, saavutettavia ja helppoja käyttää. Finavialaisten hyvinvointia tuemme kehittämällä johtamista, pitämällä huolta henkilöstömme jaksamisesta ja kasvattamalla yhteisömme monimuotoisuutta.

Teemme työtä, jota ilman maailma olisi kaukana. Edistämme Suomen hyviä yhteyksiä yhdessä lentoyhtiöiden ja matkailun kanssa. Kestävä taloutemme tukee suomalaista yhteiskuntaa. Lentoasemillamme tarjoamme tuhansille ihmisille työtä, ja yhteyksiä luomalla kannamme kortemme kekoon koko Suomen elinkeinoelämän mahdollistamiseksi.

Muutos lähtee halustamme tehdä asiat paremmin kuin hyvin. Tätä pyrkimystä varten luotu viiden vuoden vastuullisuusohjelmamme kirittää meitä kohti kestävää lentomatkailua.