Tullitarkastus

Kun saavut Suomeen ulkomailta ja olet noutanut matkatavarasi, kuljet tullilinjaa pitkin ulos lentoaseman tuloaulaan. Jos mukanasi on tullattavaa tavaraa, valitse punainen linja. Muussa tapauksessa voit kulkea vihreän linjan tai Euroopan Unionin maasta saapuessasi sinisen EU-linjan kautta.

EU-maista voit tuoda tuotteita kuten alkoholia ja tupakkaa omaan käyttöösi ilman tulleja ja veroja. EU-maiden ulkopuolelta voit tuoda mukanasi tuotteita verottomasti 430 euron arvosta.

Tarkista Tullin verkkosivuilta savukkeita, nuuskaa, lääkkeitä, kasveja, eläimiä, elintarvikkeita ja piraattituotteita koskevat säännökset. Kohdemaatasi koskevista tuonti- tai vientirajoituksista saat tietoa kyseisen maan tullista tai suurlähetystöstä.

Vähintään 10 000 euron arvoisista käteisvaroista on tehtävä ilmoitus tulliviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee sekä EU-alueelle saapuvaa että sieltä poistuvaa matkustajaa – myös mentäessä kauttakulkuna terminaalin läpi.

Vaihdatko konetta Helsinki-Vantaalla ja jatkat kotimaanlennolla?

Jos sinulla on mukanasi tulliselvitystä vaativia tavaroita, tee niistä ilmoitus Tullin palvelupisteessä porttia 29 vastapäätä. Jos saavut EU:n ulkopuolelta toisen EU-maan kautta, ilmoitus tehdään puhelinpisteissä porttien 16 ja 21 lähellä.

Norjasta ja Islannista saapuvat matkustajat voivat tehdä ilmoituksen tulliselvitettävistä käsimatkatavaroista ja ruumassa olevista tavaroista matkustajasiltojen puhelinpisteissä.

Näin tullikoirat toimivat

Katso videomme, jossa Tullin sankarikoira Dani työskentelee Helsinki-Vantaalla.

Thumbnail from the video with title Esittelyssä Helsinki-Vantaan sankaritullikoira Dani