Sähköautojen latausohjeet

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on yli 300 sähköauton latauspaikkaa, jossa voit ladata sähköautosi.

Voit ladata sähköautoasi Helsinki-Vantaan lentoasemalla P1 Premium, P2, P3 ja P5 -pysäköintialueilla.

Latausmaksu veloitetaan energiakulutuksen mukaan 0,25 € / kWh. Käyttäessäsi omaa palveluntarjoajaasi, tarkistathan muut mahdolliset maksut.

Näin lataat sähköautosi

  1. Kiinnitä latausjohto autoosi
  2. Tunnistaudu
    mobiilisovelluksella, lataus- tai luottokortilla
  3. Lataa

Voit lopettaa latauksen samalla tunnistautumistavalla.

Sähköautojen latauspaikat

P1 Premiumissa on yhteensä noin 100 sähköautojen latauspaikkaa. Paikat löytyvät pysäköintialueen etu- ja takaosasta. P2 -alueen 3. kerros on varattu kokonaan sähköautoilijoille, ja sieltä löytyy noin 150 paikkaa. P3 -alueella on noin 30 latauspaikkaa ja P5 -alueella 70 paikkaa.

Sähköautojen latauspaikat täyttyvät kysynnän mukaan, eikä Finavia voi taata vapaata sähköautopaikkaa. Finavia ei vastaa laitteisiin jääneistä latausjohdoista.

Voit ladata kartan sähköautojen latauspaikoista:

Sähköautojen latauspaikat

Lisäksi huoltoasema St1:n edustalla kaikkia autoilijoita palvelee kahdeksan latauspaikan suurteholatausasema ympäri vuorokauden.

Lisätietoa

Saat lisätietoa sähköauton lataamisesta Helsinki-Vantaan pysäköintialueilla Virran asiakaspalvelusta. Puh. 0800 02200 (24/7)

Voit ladata sähköautoasi myös muiden operaattoreiden tunnisteilla. Suosittelemme selvittämään palvelutarjoajan käyttöehdot ja käytössä oleva veloitusperuste (sähkön kulutus tai lataukseen käytetty aika).