Pysäköinnin usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa varaukseni?

Voit perua varauksen veloituksetta 6 tuntia ennen varauksen alkamista seuraamalla varausvahvistussähköpostin peruutuslinkkiä. Kuuden (6) tunnin peruutusoikeus pätee myös P3 Premiumista varattuun pysäköintiin. Jos perut varauksesi myöhemmin, veloitamme koko hinnan.

Miten pääsen premium lane –turvatarkastukseen?

Premium lane –palvelu oikeuttaa pääsyn nimetyille henkilöille Helsinki-Vantaan premium lane –turvatarkastukseen samana tai seuraavana päivänä, jolloin pysäköintivaraus alkaa. Turvatarkastukset sijaitsevat molemmissa terminaaleissa. Pääsy premium lane -turvatarkastukseen tapahtuu näyttämällä varausvahvistusta premium lane -turvatarkastuksen henkilökunnalle.

Miten pysäköinnin hinta määräytyy?

Pysäköintimaksu on vuorokausipohjainen. Maksat aina koko vuorokaudesta, vaikka et pysäköisikään täyttä vuorokautta. Etukäteen varattavien paikkojen hinnat voivat vaihdella tarjonnan mukaan pysäköintialuekohtaisesti.

Onko pysäköintialueelle korkeusrajoituksia?

P3 Premium alueen korkeusrajoitus on 1,9m. P3 ja P3 Pikaparkki alueiden korkeusrajoitus on 2,1 m ja P5 hallin 2,0 m. Pysäköintialue P4 on ulkoalue ja siihen ei ole korkeusrajoitusta. Pysäköintiruutujen yläpuolella saattaa olla esteitä alempana kuin 2,1/2,0m, esim. ilmastointihormi tms.

Voinko varata myös parkkiruudun itselleni? Entä invapaikan?

Voit pysäköidä autosi mihin tahansa vapaaseen parkkiruutuun valitsemallasi pysäköintialueella. Tiettyä parkkiruutua tai invapaikkaa et voi varata. Et voi myöskään varata maksutonta invapysäköintiä.

Voinko varata pesun ja pysäköidä peräkärryn kanssa?

Tämä ei ole sallittua.

Mikä on varauksen enimmäis- ja vähimmäiskesto?

Voit varata pysäköinnin enintään 45 vuorokaudeksi. Jos haluat pysäköidä pidemmäksi aikaa, ota yhteys pysäköinnin palvelunumeroon 020 708 3200/24h. Varauksen vähimmäiskesto on yksi vuorokausi.

Milloin aikaisintaan ja milloin viimeistään voin varata pysäköintipaikan?

Pysäköinnin voi varata aikaisintaan kuusi (6) kuukautta ja viimeistään kuusi (6) tuntia ennen varauksen alkamisajankohtaa. Pysäköinnin voi poikkeustapauksessa varata P3 Premiumista viimeistään kaksi (2) tuntia ennen aiotun pysäköintiajan alkamista. Kaikki lentoaseman pysäköintipaikat eivät ole varattavissa ennakkoon. Jos pysäköinnin alkuun on alle 6 tuntia tai valitsemallasi alueella ei ole varattavia paikkoja, voit pysäköidä vapaille alueille myös ilman ennakkovarausta.

Voinko näyttää QR-koodin puhelimen näytöltä?

Suosittelemme tulostamaan QR-koodin mahdollisten ongelmatilanteiden varalle. Voit myös näyttää koodin puhelimen näytöltä. Olemme testanneet palvelua yleisimmillä älypuhelimilla. Ongelmatilanteissa ota yhteys pysäköinnin asiakaspalveluun 020 708 3200 /24h.

Miten toimin jos en saa maksun jälkeen varausvahvistusta?

Ota yhteys pysäköinnin asiakaspalveluun 020 708 3200/24h.

Miten toimin, jos minulla ei ole mukana QR-koodia tai se ei toimi? Entä miten toimin, jos matkalta palattuani parkkilippu on kadonnut tai se ei toimi?

Ongelmatilanteissa ota yhteys pysäköinnin asiakaspalveluun 020 708 3200 /24h.

Milloin pysäköintialueelle voi ajaa sisään?

Pysäköintialueelle voi ajaa aikaisintaan kuusikymmentä (60) minuuttia ennen varauksen alkamisajankohtaa ja viimeistään ennen varauksen päättymisajankohtaa.

Voinko poistua parkkialueelta ennen varauksen päättymistä?

Voit poistua ennen varauksen päättymistä, mutta samalla QR-koodilla et voi enää palata pysäköintipaikalle.

Miten toimin, jos paluulentoni on myöhässä ja varaukseni on päättynyt?

Syötä parkkilippusi terminaalin tai pysäköintihallin parkkiautomaattiin ja maksa ylimenevä aika käteisellä tai sirullisella maksukortilla. Voit maksaa erotuksen myös pysäköinnin 24h palvelupisteeseen, joka sijaitsee T1 ja T2 välisellä yhdyskäytävällä.

Minne jätän autoni avaimet matkan ajaksi jos olen ostanut pysäköinnin yhteyteen autopesupalvelun?

Avaimet jätetään pysäköinnin 24h palvelupisteelle T1 ja T2 välisellä yhdyskäytävällä. Palvelupisteellä täytetään palvelukuori ja lipuke, josta jää vastakappale asiakkaalle avaimien takaisinlunastusta varten.

Ajoinko oikealle pysäköintialueelle?

Varmista oikea pysäköintialueesi ennakkovarauksestasi. Tarvittaessa saat neuvontaa myös paikan päällä Finavian palvelunumerosta p.020 708 3200 /24h

Mistä löydän pesuun meneville autoille tarkoitetut parkkipaikat?

Varausvahvistusviestissä on ohjeet, mihin voit jättää autosi varauksessa olevalla pysäköintialueella, jos olet ostanut myös pesun. Tarvittaessa saat neuvontaa myös paikan päällä Finavian palvelunumerosta p.020 708 3200 /24h

Mitä pesuja on mahdollista ostaa?

Pesupalvelu ja eri pesuvaihtoehdot on kuvattu verkkopalvelussamme pesupalveluita koskevalla sivulla. Pesuvaihtoehdot löydät myös varaussivustolta pysäköintialueen valinnan yhteydestä.

Missä/Miten autoni pestään? Automaatti, Pesukatu, Käsinpesu?

Pesupalvelun tuottaa ulkoinen palvelun toimittaja. Auto pestään pesuautomaatissa, jossa on pehmoharjat.

Kuka vastaa mahdollisista vahingoista?

Kun asiakas on tehnyt varauksen pysäköinnistä tai ostanut pysäköinnin ja sen yhteydessä pesun ja samalla maksanut sen, asiakkaan ja Finavian välille syntyy sopimus. Finavian pysäköintitilat ovat valvottuja, mutta pysäköinti tapahtuu aina asiakkaan omalla vastuulla. Pysäköinnin ja pesupalvelun osalta Finavia vastaa tuottamuksellaan aiheuttamistaan välittömistä vahingoista. Ellei pakottava lainsäädäntö toisin edellytä, Finavia ei kuitenkaan vastaa välillisistä tai epäsuorista vahingoista tai vahingoista, joita Finavia ei ole voinut kohtuudella ennakoida.

Haluan peruuttaa autoni pesun. Peruuntuuko samalla myös pysäköintivaraus?

Koska pesun voi ostaa vain pysäköintivarauksen yhteydessä, on varaus aina kokonaisuus. Pelkkää pesua ei ole mahdollista perua. Tällaisessa tilanteessa voi perua varausvahvistuksessa olevan peruutuslinkin kautta koko varauksen (pysäköinti+pesu) ja tehdä sitten uuden pelkästä pysäköinnistä.

Saavun eri autolla kuin olen ilmoittanut varauksessani, pitääkö minun ilmoittaa erikseen auton vaihtumisesta?

Ei tarvitse. Jos ajoneuvo on vaihtunut, niin pääset sisään näyttämällä sisäänajossa QR-koodiasi jonka sait ennakkovarauksen yhteydessä.

Tarvitseeko minun poistaa antenni tai kattotelineet pesua varten, jätettyäni autoni pysäköintihalliin

Antennia tai kattotelinettä ei tarvitse poistaa.

En löytänyt pesuun meneville autoille tarkoitettuja pysäköintiruutuja, minne ilmoitan missä autoni sijaitsee?

Ilmoita auton sijainti avainten luovutuksen yhteydessä pysäköinnin palvelupisteellä.

Voinko varata pesua asuntoautolle/pakettiautolle?

Pesupalvelu on saatavilla halleissa P1, P2, P3 ja P5. Pysäköintihallien maksimikorkeudet ovat seuraavat:

  • P3 Premium 1,9 m
  • P3 Pikaparkki 2,1 m
  • P3 2,1 m
  • P5 2,0 m

Pesupalvelua ei ole saatavilla ulkoalueilla.

Onko pesupaikoilla mahdollisuus pysäköidä myös sähköauto?

Pesupaikoille voi pysäköidä myös sähköauton. Huomioithan, ettei sähköautoasi saada tällöin ladattua.

Mistä saa lisätietoja pysäköinnistä ja tai autonpesupalvelusta?

Lisätietoja löytyy Finavian verkkopalvelusta. Pesupalvelusta voi tiedustella myös pysäköinnin asiakaspalvelusta 020 708 3200 /24 h.

Miten toimin jos autolleni on tapahtunut pesun yhteydessä vahinkoa?

Ota viipymättä yhteyttä pysäköinnin asiakaspalveluun 020 708 3200 / 24h.